Ambulanță pentru SMURD Petrila

O ambulanță de la ISU Hunedoara va ajunge la paramedicii din Petrila, cei care până astăzi au funcționat în regim de avarie. Au utilizat o autoutilitară destinată, de obicei, intervențiilor Salvamont, care nu corespunde necesităților SMURD.

Joi, 9 ianuarie 2020, la sediul Consiliului Județean Hunedoara, a avut loc o întâlnire care a avut ca scop identificarea soluțiilor pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă paramedicii SMURD-SALVITAL de la modulul din orașul Petrila.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, împreună cu administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, au invitat atât conducerea ISU Hunedoara, reprezentată de inspectorul șef, mr. Viorel Demean, conducerea Asociației SALVITAL-SMURD, reprezentată de președintele Petru Mărginean și directorul Andrei Mihuț, dar și pe primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, pentru a găsi, împreună, rezolvarea la solicitările paramedicilor SMURD.

Principala problemă a paramedicilor din Petrila este aceea că, până astăzi, funcționau în regim de avarie, utilizând o autoutilitară destinată, de obicei, intervențiilor Salvamont, care nu corespunde necesităților intervențiilor la care sunt solicitați. Având în vedere solicitarea paramedicilor, conducerea CJ Hunedoara a luat decizia de a transfera o ambulanță care va fi preluată de la ISU Hunedoara de către Spitalul Județean de Urgență din Deva, unitatea urmând s-o predea prin comodat modului SMURD de la Petrila.

În ceea ce privește problema salarizării, administratorul public al județului, Costel Avram, a declarat că vor fi identificate soluțiile pentru rezolvarea acestor neajunsuri.

„Paramedicii SMURD participă la toate intervențiile la fel cum o fac cei de la Ambulanță sau ISU, dar sunt mult mai slab plătiți. Acest lucru nu este corect, având în vedere că intervențiile acestora sunt decisive pentru salvarea de vieți omenești. De aceea, în ciuda faptului că multe primării s-au retras din Asociația Salvital SMURD, trebuie să găsim împreună cu membrii actuali soluții pentru o salarizare corespunzătoare”, a declarat Costel Avram

La rândul său, președintele Mircea Flaviu Bobora a declarat că sănătatea și siguranța populației sunt priorități ale administrației județene.

„Am discutat astăzi cu factorii de decizie pentru a găsi soluțiile cele mai bune la problemele ridicate pentru siguranța cetățeanului este mai presus de orice”, a declarat Mircea Flaviu Bobora.