Senatorul Cristian Resmeriță: ”Pensiile speciale trebuie eliminate!”

Senatorul PSD Cristian Resmeriță susține eliminarea pensiilor speciale. Nu i se par corecte și dă exemplul unui coleg din Senat care are 13.000 de lei pensie, asta în condițiile în care în România pensia medie este de 1.205 lei Nici alegerile anticipate nu îl deranjează, dacă ar fi organizate.

Cristian Resmeriță susține doar ca salarile încasate de parlamentari să cuprindă și conribuția pentru fondul de pensii.

”Nu știu dacă este sau nu corect pentru un om care beneficiază de aceste pensii speciale. Un om care beneficiază de un drept nu te iubește când îi spui că îl elimini. În contextul general, și ținând cont că pensia în România, ca și medie, este 1205 lei, nu cred că trebuie să fie astfel de pensii speciale. Eu, de exemplu, sunt parlamentar de atâta vreme. Eu vreau doar ca salariul pe care îl iau să aibă contribuția care să se ducă în fondul de pensii și să primesc pensie corectă pe cât am contribut. Când am început ca parlamentar, indemnizația noastră nu avea contribuția către fondul de pensii, existând și la vremea aceea pensia aceasta specială, și atunci riscai să te duci în pensie cu 1000 de lei, pentru că nu era contribuție pe anii respectivi. (…) Mă refer la toate pensiile speciale. Nu mi se pare corect. Am un coleg senator care are 13.000 de lei pensie, nu mi se pare corectă treaba. Dar nu este vorba doar de parlamentari. Parlamentarii sunt 504”, a declarat senatorul social – democrat.

Pe de altă parte, Cristian Resmeriță, nu este deranjat nici de posibilitatea organizării de alegeri anticipate.

”Cu alegerile anticipate nu am nicio problemă. Eu chiar îmi doresc. Am tot auzit că PNL are 47%. Sunt convins că dacă se mai fac două sondaje PNL va depăși 100%. Când se fac, se fac (nr. alegerile). Dacă este ca cineva să ocupe o poziție, o ocupă, oricum oamenii decid”, spune senatorul Cristian Resmeriță.

Carmen COSMAN – PREDA