Trei în sondajul PSD pentru Primăria Petroșani. De ce a acceptat Costel Avram să intre în cursă

Trei reprezentanți ai PSD au fost incluși într-un sondaj în urma căruia va fi desemnat candidatul social – democraților pentru Primăria Petroșani. Printre ei și Costel Avram – administratrul public al județului Hunedoara, care este candidatul surpiză.

Consilierii locali Viorel Pascu și Ioan Rus (președintele organizației PSD Petroșani), cărora li se adaugă administratorul public al județului, Costel Avram, își măsoară în aceste zile popularitatea, notorietatea, într-un sondaj realizat realizat de social – democrați pentru desemnarea candidatului la Primăria Petroșani. Cu cele mai mari șanse este creditat Avram, care este candidatul surpriză, scos de conducerea PSD Hunedoara într-un moment sensibil pentru social democrații care de multă vreme nu au mai dat un candidat cu șanse reale la câștigarea primăriei.

Includerea lui în sondaj s-a făcut la solicitarea Organizației PSD Petroșani și după discuțiile în acest sens din Biroul Permanent Județean al PSD Hunedoara.

Spuneam despre Costel Avram că este candidatul surpriză și asta pentru că multă vreme s-a vehiculat că acesta va intra în cursa pentru președinția Consiliului Județean Hunedoara. În plus, nu a candidat niciodată la Petroșani și s-a vorbit despre relațiile apropiate pe care le are cu primarul în exercițiu, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Candidatura lui Avram este, deocamdată, ipotetică, până la finalizarea sondajului, însă perfect posibilă și chiar mai mult de atât, raportată la ”contracandidații” săi din partid a căror notorietate este măsurată în aceste zile.  Și totuși, de ce a intrat Costel Avram în cursa pentru Primăria Petroșani?

”Trebuie să vedem întâi sondajul, să vedem cum stăm fiecare și după aceea va fi luată decizia finală. Deocamdată mi-am dat acceptul de a fi inclus în acest sondaj. Dacă voi fi creditat cu cele mai mari șanse, sigur că voi lua o decizie. Dar, dacă voi candida, o voi face pentru a-mi aduce contribuția la dezvoltarea Petroșaniului. Am avut diverse funcții, inclusiv la nivelul județului, dar nu am plecat niciodată din Petroșani. Petroșaniul este locul în care trăiesc și unde vreau să rămân. Peste tot pe unde am lucrat am făcut tot posibilul ca lucrurile să meargă bine, mi-am adus aportul la buna desfășurare a activității, am lăsat ceva în urmă. Acest lucru mi-l doresc și pentru Petroșani, vreau să contribui la dezvoltarea localității”, a declarat Costel Avram.

Carmen COSMAN – PREDA