Anchetă internă în regim de urgență la Poliția Petroșani după ce o copilă de numai 11 ani a fost violată de un vecin

Foto: eMaramures

Este anchetă internă la Poliția Municipiului Petroșani după ce o copila de 11 ani a fost violate de un vecin, în vârstă de 45 de ani, la care mama ei o mai lăsa să doarmă. Fetița a fost amenințată de violator că, dacă va povesti cuiva ce se întâmplă, va face publice imaginile pe care le înregistrase cu ea.

Mama fetiței abuzate este cea care a alertat poliția, dar se pare că nu ar fi fost prima data când sesiza acest lucru oamenilor legii. Acest lucru trebuie să îl stabilească acum ancheta declanșată în regim de urgență de IPJ Hunedoara..

”Strategia de anchetă va fi stabilită împreună cu procurorul de caz. Cercetările sunt în curs, dacă vor fi identificate elemente infracționale noi, se poate extinde încadrarea juridică sau declina dosarul către structurile judiciare competente. Aspectul dacă femeia a sesizat anterior datei de 12.02.2020 faptele către Poliția Municipiului Petroșani va fi stabilit pe parcursul verificării interne dispuse in regim de urgență se conducerea IPJ”, a declarat Bogdan NIțu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Reamitim că un bărbat de 45 de ani, din Petroșani, este ceretat de polițiști după ce ar fi violat o copilă de 11 ani. Erau vecini și nimeni nu s-a gândit la nimic rău, când fetița a rămas să doarmă acolo. Ulterior bărbatul, Petru Rafan, a și șantajat-o. Avea înregistrări cu ea și a amenințat-o că le va face publice dacă povestește cuiva ce s-a întâmplat.

Fapta a fost descoperită de mama fetiței care le-a spus, aseară, polițiștilor că, începând cu luna decembrie 2019, fiica sa de 11 ani s-a deplasat la locuința bărbatului de 45 de ani, din Petroșani, unde a rămas să doarmă, uneori cu acordul femeii. Ulterior, femeia a aflat că bărbatul ar fi întreținut relații sexuale cu fetița.

”Minora a fost condusa la sediul Poliției, pentru a fi audiata in legătură cu fapta sesizată (va fi supusă unei expertize medicale in regim de urgență). In cauză a fost intocmit dosar penal, in funcție de cercetări urmând a se dispune măsuri legale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani. Barbatul a fost reținut pentru 24 ore in cursul nopții. El va fi prezentat magistraților petrosaneni aub acuzația de viol si santaj. Avea înregistrări cu fata si o șantaja ca le va face publice daca fata va spune despre relatiile sexuale mamei sau altor persoane”, au declarat reprezentanții IPJ Hunedoara.