Lupeniul va avea o zonă de promenadă

Administraţia publică locală a început derularea lucrărilor la proiectul care are ca obiectiv amenajarea zonei dintre Aleea Castanilor şi Pârâul Brăiţa din Municipiul Lupeni. Aici va fi amenajată o zonă de promenadă modernă.

Edilul lupenean, Lucian Resmeriţă, și-a propus să transforme Lupeniul într-un oraş turistic modern, cu spaţii verzi amenajate pe principii ecologice, cu costuri de întreţinere reduse, care să favorizeze ecosistemul local, parcuri şi zone de recreere moderne care să aducă un grad de confort sporit pentru cetăţenii municipiului Lupeni.

Iar unul dintre aceste proiecte vizează tocmai această zonă de promenadă.

Primar Lucian Resmeriţă: Întrucât timpul ne permite, am început lucrările de amenajare a zonei de pe Aleea Castanilor aflată pe malul Pârâului Brăiţa, aici vom amenaja o zonă de promenadă modernă. In prezent, terenul este neamenajat si oarecum izolat, deoarece  pe o parte este Paraul Brăiţa, iar pe cealaltă latura este înconjurat de tevi de termoficare scoase din uz, acestea aducând o notă dezolantă, de disconfort zonei, vegetatia fiind spontană si fără valoare peisagistică.  Prin lucrările pe care le vom realiza aici vom include terenul în circuitul urban si vom creea noi zone de relaxare într-o zona centrală a Municipiului Lupeni. Astfel vom realiza o zonă de promenadă pe malul Pârâului Brăiţa, prin amenajarea unei alei care sa faca legatura cu B-dul T. Vladimirescu, vor fi amenajate spaţiile verzi, astfel încât să creăm spaţii moderne pentru petrecerea timpului liber, pentru ca cetăţenii municipiului Lupeni să poată desfăşura aici activităţi sportive şi de recreere, vom instala mobilier stradal modern, locuri jocuri pentru copii, plante decorative moderne astfel încît gradul de confort oferit locuitorilor zonei dar şi celor care vizitează localitatea noastră să fie unul sporit şi de înaltă ţinută. Ne dorim să devenim un oraş turistic modern şi atractiv”.