Diplomă de excelență din partea Primăriei Petroșani pentru John Florescu, producătorul executiv al documentarului „Maria – Inima României” – VIDEO

Casa de producție cinematografică ”Chainsaw Europe”, în parteneriat cu canalul Tv ”History”, cu suportul Primăriei Municipiului Petroşani, al Cinematografului Şerban Ionescu și Marcom Fantastic, au pus la cale un eveniment deosebit, dedicat mai ales pasionaților și cunoscătorilor de istorie. Este vorba despre proiecţia a două filme eveniment:  „Maria – Inima României” și ”Războiul Regelui”. Iar primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a ținut să îi arate public lui John Florescu întreaga apreciere, oferindu-i o diplomă de excelență și o medalie omagială.

Sala cinematografului din Petroșani s-a dovedit a fi neîncăpătoare în această seară. Tineri și adulți deopotrivă au venit în număr mare la acest eveniment de excepție, dar și la întâlnirea cu producătorul executiv John Florescu și producătorul asociat Dan Drăghicescu. Au venit la Petroșani pentru a prezenta fileme documentare și pentru a oferi ocazia publicului să participe la o sesiune de întrebări și răspunsuri despre culisele producției.

John Florescu a avut cumva o dublă misiune aici, la Petroșani, unde continuă ceea ce a început tatăl său în urmă cu 21 de ani, respectiv un program de burse pentru tinerii talentați. În urmă cu mai bine de două decenii, Radu Florescu –  istoric și profesor universitar la Universitatea din Boston, autorul a numeroase articole academice și cărți referitoare la România și istoria țării noastre – a oferit burse în SUA pentru 6 tineri care studiau la Petroșani.

Iar primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a ținut să îi mulțumească public lui John Florescu, oferindu-i o diplomă de excelență și o medalie omagială, în semn de recunoaștere, atât pentru acesta, dar și pentru tatăl său.

”Bine ați revenit la Petroșani. A fost o surpriză deosebit de plăcută pentru mine să vă cunosc. Mă bucur că sunt foarte mulți tineri și foare mulți copii în sală, chiar dacă de-a lungul vieții noastre, a celor un pic mai în vârstă, noi nu am avut ocazia să învățăm la istorie sau la șoală despre Regina Maria și nici despre foarte multe lucruri pe care Familia Regală le-a făcut pentru România la momente importante. Cred că ceea ce faceți dvs. prin producția acestor filme, prin difuzarea lor și prin ideea de a merge prin țară și de a prezenta aceste filme nu faceți aștceva decât să încercăm, împreună, să redeșteptăm acest sentiment de mândrie națională și de mândrie românească, indiferent de vremuri și de vreme. Mai presus de orice, pentru fiecare dintre noi trebuie să fie această țară, acest popor, acești tineri minunați care sunt viitorul acestei țări. Și, așa cum îi văd eu și îi cunosc pe tinerii din Petroșani și pe copiii din Petroșani sunt convins că România va avea un viitor foarte frumos”, a spus în fața numeroasei asistențe primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Seara a continuat cu proiecția celor două documentare, iar apoi cu sesiunea de întrebări.

Carmen COSMAN – PREDA