Dr. Virgil Musta, medic primar de boli infecțioase : ”Tânăra de 26 de ani are două teste negative”. Va fi externată

Foto: Antena3

Tânăra de 26 de ani din Aninoasa – ”pacientul nr 1”. din Valea Jiului confirmat pozitiv cu coronavirus, este vindecată și va fi externată.  Declarația a fost făcută, pentru Informația Văii Jiului, de dr. Virgil Musta, medic primar de Boli Infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, doctor care face parte din echipa ce a vindecat mai mulți pacienți internați cu coronavirus la Timișoara. De precizat că au existat mai multe teste care au confirmat infectarea tinerei cu noul coronavirus!

Dr. Musta a precizat că, în afară de testul initial care a confirmat prezența COVID – 19, făcut când tânăra era internată încă la Petroșani, au mai fost făcute și alte teste, care au ieșit tot pozitive, însă ultimele două au fost negative, ceea ce cofirmă vindecarea pacientei.

Foto:tion.ro

”Da, are două teste negative și va fi externată, dacă nu cumva a fost externată până la această oră. S-au făcut teste din două în două zile. Se fac teste la două zile și apoi în fiecare zi. Au fost inițial pozitive și acum are două teste negative”, a  declarat dr. Virgil Musta.

Conform procedurii, tânăra va mai sta 14 zile în carantină, apoi se va putea interna din nou pentru afecțiunile mai vechi pe care le are la coloană

Reamintim că tânăra de 26 de ani – care nu a respectat termenii izolării la domiciliu și nu a comunicat nici personalului medical de la Spitalul de Urgență Petroșani, că vine dintr-o zonă de risc din Italia și a pus astfel în pericol o mulțime de oameni, îmbolnăvind până acum cel puțin 6 persoane – a fost transportaă la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, după confirmarea pozitivă a infecției cu coronavirus.

”Au apărut o serie de date noi privind persoanele care au fost recoltate în cursul zilelor de miercuri și joi. Din 45 de probe luate, s-au analizat până la momentul actual și s-au primit rezultate la 25 dintre ele. Din aceste 25, 6 dintre ele sunt pozitive. Cele 6 sunt: două persoane care au fost în salon cu pacienta, două sunt din personalul de la secția de Neurologie, care au fost în contact cu pacienta de 26 de ani în primele zile fără măsuri de protecție și 2 sunt de la Serviciul UPU, cu contact cu ea în acele prime 5 zile în care nu a declarat faptul că vine din Italia”, a expus situația la zi dr. Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgență Petroșani.

Carmen COSMAN – PREDA