De ce s-a izolat prefectul de Hunedoara în sediul instituției

Foto: News.ro

Izolat în sediul instituției de două zile, Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă a explicat în această seară de ce a luat această măsură în loc să meargă acasă, așa cum au făcut alți oficiali ai județului.

Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, se află în izolare în biroul său din Instituţia Prefectului şi coordonează şi urmăreşte activitatea instituţiilor care au ca misiune aplicarea măsurilor luate pentru limitarea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.

Acesta spune că, prin izolarea la locul de muncă sunt asigurate mijloacele tehnice strict necesare activităţii în această perioadă, iar biroul asigură toate condiţiile sanitare şi de desfăşurare a activităţii profesionale. Mai mult, POtecă a precizt că, dacă, ar fi existat şi cel mai mic risc sa pună în pericol alte persoane nu s-ar fi izolat în biroul său.

Decizia de a alege ca locaţie de izolare biroul din Instituţia Prefectului a avut la bază următoarele motive:

– sunt asigurate mijloacele tehnice strict necesare activităţii sale în această perioadă, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de urgenţă (linie telefonică specială, fax, telex şi posibilitatea de a primi şi a transmite catre Guvernul României, radiograme,comunicări rapide, etc).

 – biroul prefectului asigură toate condiţiile sanitare şi de desfăşurare a activităţii profesionale şi nu este nevoie să fie folosite alte încăperi ale sediului instituţiei.

Prefectul judeţului Hunedoara respectă întocmai toate condiţiile izolării, exact ca orice altă persoană aflată izolată, (locuinţă la bloc, casă de locuit sau alt spaţiu declarat) şi, conform regulilor, nu are contact direct cu nicio persoană aflată în afara izolării, în acest caz cu nicio persoană aflată în incinta instituţiei.

 „Respectarea de către toţi cetăţenii a condiţiilor izolării, impuse de autorităţile sanitare, ceea ce fac şi eu, este o condiţie obligatorie şi elimină orice risc pentru cei care nu sunt în aceeaşi situaţie şi se află în alte spaţii decât cele folosite şi declarate pentru izolare. Nu aş fi luat decizia izolării în propriul birou dacă ar fi existat şi cel mai mic risc sa pun în pericol alte persoane.” – declară Vasilică Potecă, prefectul judeţului Hunedoara”, arată un comunicat al Instituției Prefectului de Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA