Trei zile ”de foc”. Acțiuni de dezinfecție în forță desfășurate la Petroșani

Circa 1.100 de scări de bloc din Petroșani au fost dezinfectate cu apă și clor, la fel ca și străzile, trotuarele, aleile și mobilierul stradal. În total, la Petroșani au fost utilizate în doar trei zile, în care s-a desfășurat o acțiune în forță, circa 400 de litri de clor.

La Petroșani au fost trei zile de foc, trei zile în care s-a acționat cu toate mijloacele existente pentru dezinfectarea a tot ce înseamnă domeniu public, dar și scările de bloc. Au acționat atât angajații societății cu care municipalitatea se află sub contract pentru curățenia stradală, dar și angajații de la DADPP Petroșani, spune primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

 ”În total, s-au folosit circa 400 de litri de clor în primele trei zile și au fost igienizate circa 1100 de scări de bloc. Acțiunea de dezinfecție cu apă și clor a domeniului public va continua și în perioada următoare”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Până acum s-au spălat cu apă și clor în fiecare zi străzile, trotuarele, aleile din parcuri și mobilierul stradal, inclusiv băncile din parcuri. Acum, se va trece într-o nouă etapă, în care se va face dezinfecția în câte o zonă pe zi. Totul pentru a  se încerca, pe cât se poate, limitarea extinderii cazurilor de infecții cu noul coronavirus COVID – 19.

De asemenea, această operațiune continua și la instituțiile publice, unde au loc zilnic acțiuni de dezinfectare a spațiilor.

Pe de altă parte, în aceste zile la Petroșani a început și curățenia generală de primăvară.

Carmen COSMAN – PREDA