Pacientă suspectă de infecția cu noul coronavirus, internată la Vulcan

Foto: Gazeta de Dimineata

O pacientă în vârstă de 33 de ani, întoarsă din Germania, a ajuns aseară cu ambulanța la Spitalul Municipal Vulcan cu suspiciune de infecție cu noul coronavirus COVID – 19. Femeia este internată acum la Secția Boli Infecțioase a unității medicale și i-au fost recoltate probe de către DSP, care au fost transmise la analiză.

Femeia, din Aninoasa,  a ajuns inițial cu ambulanța la Spitalul din Petroșani, dar de aici a fost trimisă, direct cu ambulanța, la Secția Boli Infecțioase a Spitalului din Vulcan

”Pacienta a fost adusă cu ambulanța în Urgență Petroșani și din Petroșani a fost trimisă la noi pe Infecțioase, pacientă care a venit din Germania în data de 3 martie. A primit o vizită din partea DSP în data de 13 martie și i s-a spus să stea autoizolată la domiciliu. Pacienta, în cursul zilei de ieri, a acuzat dureri la nivelul coloanei cervicale, toracale, lombare, cefalee, tuse cu expectorație. I s-a recoltat de către DSP probe pentru COVID 19. Pacienta în momentul de față este internată la noi pe secție, așteptăm rezultatul analizelor și în funcție de rezultatul analizelor așteptăm directive de la DSP Hunedoara să vedem ce facem cu pacienta”, a declarat dr. Ingrid Darsy, director medical al Spitalulului Muncipal.

În funcție de ce vor decide reprezentanții DSP se va stabili dacă pacienta va fi trimisă la o clinică de boli infecțioase din țară sau va fi tratată pe secția de profil de la Vulcan.

Carmen COSMAN – PREDA