110 teste NEGATIVE la Spitalul de Urgență Petroșani

Nu mai puțin de 11 cadre medicale de la Spitalul de Urgență Petroșani au fost infectate cu noul coronavirus, după ce o tânără de 26 de ani – ”pacienta zero” din Valea Jiului s-a internat la secția de Neurologie fără să spună că vine dintr-o zonă roșie din Italia, iar apoi a fost confirmată pozitiv după testarea pentru COVID – 19. Din fericire, alte 110 teste ale personalului medical sunt NEGATIVE!

Astăzi au fost comunicate rezultatele testelor efectuate zilele trecute personalului medical de la Spitalul de Urgență Petroșani, iar veștile sunt nesperat de bune. Sunt 110 teste NEGATIVE, care infirmă astfel prezența noului coronavirus COVID – 19. Astfel, până la această oră rămân doar cele 11 cadre medicale confirmate pozitiv.

Ieri însă au mai fost recoltate câteva zeci de teste, după ce alte două asistente medicale au fost confirmate pozitiv la infecția cu noul coronavirus.

Două secții ale Spitalului de Urgență Petroșani, Neurologia și Cardiologia, sunt închise la această oră, iar Urgențele lucrează în regim de avarie. Zeci de angajați ai instituției medicale sunt în autoizolare la domiciliu și, chiar dacă rezultatul probelor prelevate este negativ, trebuie să respecte perioada de 14 zile.

Situația este dificilă la unitatea medicală în aceste zile, când un număr atât de mare de personal medical se află în izolare. Pericolul ca spitalul  să intre în carantină nu este trecut, iar managerul SUP, dr. Alin Vasilescu, spune că este posibilă orice variantă.

Carmen COSMAN – PREDA