Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi: ”În astfel de situații de criză majoră orice resursă este binevenită și necesară, fie ca vorbim de voluntari, bani, materiale. (…) Credeți că statul francez nu avea resurse suficiente pentru a reface Notre Dame?! Totuși s-au strâns foarte mulți bani din donații”

Apelul privind  sprijinirea Spitalului de Urgență Petroșani mai ales în aceste zile, când are cel mai mult nevoie de noi toți a stârnit reacții dintre cele mai diverse. În timp ce unii oameni au sărit imediat în ajutorul instituției medicale de la Petroșani, alții au găsit momentul ”perfect” să arunce cu pietre în personalul medical de aici sau, la fel de grav, să transforme totul într-o răfuială politică.  Iar alții spuneau că este de competența statului român sau a administrației publice să sprijine Spitalul din Petroșani în aceste momente în care are nevoie mai ales de fonduri pentru achiziționarea de teste din sânge pentru Coronavirus și materiale sanitare.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, unul dintre primii care au lansat public apelul pentru spriinirea spitalului, a urmărit luările de poziție și a explicat de ce se face apel la solidaritate în sprijinirea Spitalului de Urgență Petroșani.

”Am vazut unele poziții discutabile la aceasta postare. Comentariul meu este urmatorul: credeți că statul francez nu avea resurse suficiente pentru a reface Notre Dame?! Totuși s-au strâns foarte mulți bani din donații. Credeți ca statul australian nu avea bani pentru a-i aloca în situația incendiilor de acolo!? Și exemplele pot continua. În astfel de situații de criză majoră orice resursă este binevenită și necesară, fie ca vorbim de voluntari, bani, materiale,etc.”, scrie primarul Tiberiu Iacob – Ridzi pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

De precizat că nu doar la Petroșani s-a făcut un astfel de apel public, în aceste vremuri extreme de dificile.

De exemplu, echipa de medici de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, cea care îi tratează pe hunedorenii infectați cu noul coronavirus COVID – 19, o parte dintre ei fiind deja vindecați, a lansat un apel la coeziune socială, pentru a  ajuta activitatea Spitalului de boli infecțioase în lipta împotriva epidemiei. ”Banii vor fi folosiți pentru dotări de echipamente, materiale de igienă și protecție, programe de eficientizare a luptei împotriva acestui virus, intr-o modalitate transparentă, unde cei interesați vor putea urmări toate intrările, cheltuielile și justificarea acestora”, spun medicii aflați în prima linie în lupta cu acest virus.

De asemenea, mai multe firme, fundaţii, dar şi simpli cetăţeni au donat un milion de lei, în doar câteva zile, pentru a ajuta Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Banii vor fi folosiți pentru a cumpăra aparatura necesară testelor de coronavirus, dar şi pentru a achiziționa aparate pentru Terapie Intensivă.

Carmen COSMAN – PREDA