Petroșani/ Străzi dezinfectate cu apă și clor de aproape o săptămână. Continuă și curățenia de primăvară – GALERIE FOTO

Demarată la începutul acestei săptămână, campania de dezinfectare a străzilor din municipiul Petroșani cu apă și clor continuă în ritm susținut. Și nu doar străzile sunt dezinfectate, ci și trotuarele, parcurile, locurile de joacă sau instituțiile publice.

De asemenea, la finalul fiecărei zi autoritățile locale au luat decizia ca piețele din Petroșani să fie atent dezinfectate, totul pentru a limita pe cât posibil răspândirea noului coronavirus COVID-19.

Primăria municipiului Petroșani lucrează pe două planuri, atât cu firma care se ocupă de curățenia stradală, care are mașini de mare capacitate cu care se dezinfectează străzile, dar și mașini speciale pentru trotuare, cât și cu angajații proprii, de la DADPP Petroșani, care spală cu apă și clor aleile din parcuri, precum și mobilierul stradal și locurile de joacă.

Doar în ultimele trei zile, spune primarul Tiberiu Iacob – Ridzi, s-au efectuat acțiuni de dezinfecție în piețe, la locurile de joacă, dar și la clădirile și instituțiile din subordinea primăriei. De asemenea, s-a continuat dezinfecția străzilor și trotuarelor.

Și, în același timp, a explicat edilul din Petroșani, s-a continuat curățenia generală de primăvară. Copacii sunt toaletați și dați cu var, iar zonele verzi sunt curățate. Acțiunea a cuprins și zona Brădet.

Carmen COSMAN – PREDA