Peste 100 de angajați ai Spitalului din Petroșani rămân în izolare

Doar cinci anajați ai Spitalului de Urgență Petroșani au ieșit din izolare – 3 medici și 2 infirmiere, din totalul de 118 care au fost nevoiți să rămână în case timp de 14 zile. Din fericire, la SUP nu s-a mai confirmat între timp niciun caz nou de infecție cu Covid – 19.
 
Cadrele medicale de la Petroșani au ajuns în izolare, iar o parte (cei confirmați pozitiv) la Clinia de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, ca urmare a contactului direct cu ”pacienta zero” din Valea Jiului, internată la Neurologie, ori, ulterior, a contactului intraspitalicesc.
 
Pe fondul lipsei de personal medical, deopotrivă medici și asistente nevoiți să stea în izolare, secțiile de Neurologie și Cardiologie au fost închise. De asemenea, Unitatea Primiri Urgențe lucrează în regim de avarie.
 
Nu mai puțin de 118 de angajați ai SUP au intrat în izolare, iar până doar acum 5 dintre ei au finalizat perioada de 14 zile. Veștile bune vin de la Timișoara, de unde toate cadrele medicale de la Petroșani au fost exterate, dar trebuie să rămână în izolare încă 14 zile la domiciliu, conform procedurilor
Carmen COSMAN – PREDA