Petroșani/ Toate finanțările nerambursabile de la domeniile tineret, sport și culte vor fi redirecționate către spital și asistență socială. Nici ”Zilele Municipiului Petroșani” nu se mai organizează

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a anunțat că nu se vor mai aloca finanțări nerambursabile la domeniile sport, tineret și culte. De asemenea, și manifestările reunite sub genericul ”Zilele Municipiului Petroșani” se vor anula anul acesta.

Toți banii, spune edilul, vor fi direcționați către către spital și asistență socială, ori spre implementarea altor măsuri administrative necesare în această perioadă.

”Am luat decizia ca toate sumele ce urmau să fie alocate pentru finanțările nerambursabile din bugetul local – domeniile Sport, Tineret și Culte să fie direcționate către Spitalul de Urgență Petroșani, Asistență Socială sau orice alte măsuri administrative necesare pentru a depăși această sitație pandemică. De asemenea, anul acesta vom renunța la organizarea Zilelor Municipiului Petroșani, iar banii care ar fi urmat să îi alocăm în calitate de coorganizator vor fi, de asemenea, redirecționați”,a  declarat Iacob – Ridzi.

În total, este vorba despre 340.000 de lei, după cum urmează: 40.000 de lei – Tineret și Sport, 200.000 de lei – Culte și 100.000 de lei – Zilele Municipiului Petroșani.

Pe ordinea di zi a ședinței de Consiliu Local exista un proiect de hotărâre în acest sens, dar va fi retras, a precizat primarul Petroșaniului.

”Voi retrage de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Petroșani Proiectul de Hotărâre nr. 13, privind aprobarea ”Ghidului de eligibilitate pentru elaborarea și prezentarea proiectului în vederea atribuirii de contracte de finanțare nerambursabilă din bugetul local al municipiului Petroșani – domeniul sport” și a ”Ghidului de eligibilitate pentru elaborarea și prezentarea proiectului în vederea atribuirii de contracte de finanțare nerambursabilă din bugetul local al municipiului Petroșani – domeniul tineret”. De asemenea, licitația lansată pentru acordarea de finanțări nerambursabile pentru Culte va fi anulată”,a  epxlicat Tiberiu Iacob – Ridzi.
Edilul petroșănean spune că a luat acesată decizie deoarece consideră că aceste sume sunt acum foarte importante pentru salvarea de vieți și pentru limitarea, pe cât posibil, a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus COVID – 19!

Carmen COSMAN – PREDA