Spitalul Județean de Urgență Deva, transformat în unitate medicală pentru pacienții cu COVID – 19. Alte unități, transformate în spitale – suport

Spitalul Județean de Urgență Deva a fost transformat în unitate medicală care va prelua pacienții cu „COVID-19”. Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă,  a emis astăzi ordinul în acest sens.

De asemenea, în ordin se precizează că devin „spitale de suport” unităţile medicale din Hunedoara, Petroşani, Haţeg, Orăştie, Brad, Lupeni, Vulcan, Zam şi Simeria precum şi sanatoriile din Brad şi Geoagiu.

Totodată, prin acelaşi act administrativ, coordonatorul Comisiei de coordonare integrată pentru sistemul medical din judeţul Hunedoara,  dr. Florian-Claudiu ANTAL, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Deva, va prezenta în cel mai scurt timp un plan care să specifice rolul fiecărui spital de suport din județ, în conformitate cu prevederile ”Planului alb pentru organizarea sistemului spitalicesc din România în contextul pandemiei COVID-19”.