6 persoane prinse la vânătoare de mistreți cu încălcarea Ordonanței Militare nr. 3. Au dosare pentru braconaj!

Șase persoane au fost prinse la vânătoare de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Cîmpu lui Neag. Erau pe un drum forestier din localitate, încălcând astfel prevederile Ordonanţei Militare nr. 3 din 24.03.2020. Acum au dosare pentru braconaj.

 

Potrivit jandarmilor, cinci dintre cele șase persoane deţineau arme de vânătoare şi două autorizaţii de vânătoare care nu erau completate corespunzător, în sensul că nu era menţionată zona în care se execută vânătoarea, perioada şi cota de vânat.

”Jandarmii au întocmit documentele privind săvârşirea infracţiunii de braconaj conform prevederilor Legii 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic pentru vânătoare fără respectarea condițiilor înscrise în autorizația de vânătoare. Documentele, permisele de vânătoare, autorizațiile, precum și armele de vânătoare au fost predate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor”, a declarat sublocotenent Simona Fodoca, purtător de cuvânt al IJJ Hunedoara.

De asemenea, polițiștii hunedoreni au anunțat că de la fața locului au fost ridicate cinci arme de vînătoare , muniția aferentă si trei mistreți împușcați

”În data de 27/28.03.2020 în baza unor informații obținute și în cadrul unei acțiuni comune polițiști SAESP HD, Poliția Uricani și jandarmi din cadrul IJJHd. a fost depistat un grup de șase vînători și posesori de permise de armă care au împușcat trei mistreți pe raza F.Cinegetic nr.63 Dealu Mare – zona Cimpu lui Neag,gestionat de către Avps Corviniana Hunedoara, fără a deține autorizație de vînătoare. In cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de braconaj cinegetic”, au comunicat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA

(Foto Jandarmi Hunedoara)