Sute de sancțiuni pentru hunedorenii care nu înțeleg să respecte regulile. Sunt peste 2.500 de persoane în izolare și aproape 140 în carantină!

În judeţul Hunedoara, astăzi- 28 martie 2020 sunt înregistrate 139 persoane aflate în centre de carantină şi 2.516 persoane aflate în izolare, potrivit Centrului Județean pentru Situații de Urgență.

În ultimele 24 de ore, echipe operative ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara şi ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara au efectuat  misiuni specifice acestei perioade: verificarea respectării condiţiilor de izolare, tranzit auto, respectarea ordinii publice sau  tipuri de misiuni, în funcţie de situaţia din teren.  Astfel, jandarmii hunedoreni au efectuat 81 de misiuni, inclusiv misiuni de însoţire/tranzit coloane autovehicule,  au verificat 1341 persoane din 19 localităţi şi au aplicat 23 sancţiuni, în valoare totală de 3.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara au aplicat 239 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr. 2, astfel: o sancţiune pentru nerespectare măsuri izolare, una pentru fapte de natură economică, 237 sancţiuni de altă natură în context. Valoare totală de 157.950 de lei.

Acțiunile preventive vor continua in perioada următoare.

Carmen COSMAN – PREDA