Cadrele medicale de la Secția ATI a Spitalului din Orăștie și-au dat demisia în bloc

Foto: Adevarul

Situație incredibilă la Spitalul din Orăștie, unde personalul medical de pe secția ATI și-a dat demisia în bloc. Spun că nu au echipamentele necesare, le este teamă și nu vor să moară. Prefectul de Hunedoara a plecat la Orăștie, să vadă cum poate manageria această problemă.

Până la această oră informațiile confirmă că un medic, 5 asistente şi 5 infirmiere de la secţia ATI şi-au întaintat demisiile către conducerea spitalului.

”Aflu și eu astăzi, pe la ora 14.00, că sunt probleme la Orăștie. Îl sun pe manager și îmi spune că are cea mai modernă secție din județul Hunedoara, cu aparatură, cu tot ce înseamnă dotări și echipamente, dar astăzi l-au anunțat medicul, 5 asistente și 5 infirmiere că nu mai vin la lucru, că le este frică de coronavirus și nu vor să moară. Acum mă duc la Orăștie, să mă întâlnesc cu primarul și managerul spritalului să discutăm, să vedem ce este”, ne-a declarat prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă.

Pe de altă parte, cadrele medicale au declarat că nu au echipamentele de protecție necesare și că sunt trimise la moarte cu mâinile goale.

„Avem două combinezoane pentru 12 angajaţi, iar managerul spitalului nu mai răspunde la telefon. Asta e situaţia, din păcate. Nu sunt optimistă deloc pentru că ştiu cum stau lucrurile şi ştiu că suntem trimişi la moarte cu mâinile goale”, ne-a declarat dr. Lorena Ehim, medic şef de secţie ATI la spitalul din Orăştie, citată de Ziarul Hunedoreanului.

De precizat că, la momentul în care personalul și-a înaintat demisia, la Orăștie nu era internată nicio persoană confirmată cu Covid – 19, conform informațiilor oficiale.

Carmen COSMAN – PREDA