Consultare publică la Lupeni pentru achiziționarea de echipamente la secția ATI a Spitalului Municipal. Se renunță la alte investiții!

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, a demarat consultarea publică a oamenilor din  localitate pentru extinderea și dotarea secției ATI a Spitalului Municipal Lupeni.

Asta înseamnă, însă, că trebuie să se renunțe la alte investiții edilitare, care au fost programate anterior.

Aș dori să vă consult cu privire la o temă sensibilă apărută ca urmare a pandemiei de COVID – 19. După cum bine știți, spitalul nostru a fost desemnat de către Ministerul Sănătății ca spital suport COVID – 19. În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții partidelor politice care formează Consiliul Local al Municipiului Lupeni, a solicitării primite din partea Spitalului Municipal Lupeni și a analizei făcute ulterior, Am decis să propun un Proiect de Hotărâre prin care să sprijinim extinderea și dotarea corespunzătoare a secției ATI și a secțiilor cu implicații în tratarea pandemiei cu COVID – 19 prin achiziționarea următoarelor echipamente:
– paturi ATI, ventilatoare ( 2 cu mod copil), monitoare funcții vitale, injectomate,videolaringoscoape, etc. Aceasta presupune să reducem acțiunile programate pentru anul 2020, respectiv renunțarea la unele investiții din următoarele tipuri de lucrări :
– Reabilitare și modernizare infrastructură rutieră ( parțial )
– Amenajare și modernizare parcări( parțial )
– Amenajare zonă promenadă Brăița
– Achiziționare mobilier parcuri
– Anvelopare bloc E4
– Achiziționare ghirlande
– Diverse studii și documentații
– Reparații parcuri și amenajare zone verzi,
reducerea cheltuielilor de funcționare precum și renunțarea la evenimente culturale și sportive programate în anul 2020.
SUNTEȚI DE ACORD CU LUAREA ACESTOR MĂSURI PENTRU SPRIJINIREA SPITALULUI MUNICIPAL LUPENI?”, a transmis primarul Lupeniului, Lucian Resmeriță.

Carmen COSMAN – PREDA