Patru aparate de reanimare respiratorie, donate de INSEMEX Petroșani spitalului din Vulcan

Donație umanitară la Spitalul Municipal Vulcan din partea INCD – Insemex Petroșani. Este vorba despre patru aparate de reanimare respiratorie, precum și 10 butelii de oxigen pentru acetsea.

Spitalul Municipal Vulcan a fost declarat, prin ordin al Ministerului Sănătății, spital de suport pentru Covid – 19. Are nevoie de echipamente de specialitate, cu atât mai mult cu cât nu dispune de o secție ATI. Cei de la Insemex Petroșani au sărit în ajutorul cadrelor medicale de aici și a pacienților ce vor fi îngrijiți la Vulcan.

”Este vorba de patru aparate de reanimare respiratorie – pulmotoare, trei de generație mai veche și unul de generație mai nouă, de proveniență germană. Îndeplinesc aceleași funcții ca și ventilatoarele acelea mecanice, doar că au o durată de timp mai limitată, în sensul că trebuie schimbate din timp în timp buteliile de oxigen, nu asigură un flux continuu. Undeva la două ore trebuie schimbate buteliile, dar până vin celelalte echipamente pot să suplinească în mare măsură. Am asigurat și suportul cu încărcarea buteliilor de oxigen care se golesc, la nevoie. S-au asigurat și 10 butelii în prima fază și, când va fi cazul, le vom încărca”, a declarat George Artur Găman, directorul INCD – Insemex Petroșani.

Aparatele donate Spitalului Municipal Vulcan erau folosite în activitatea curentă de INSEMEX.

Găman a precizat că ideea a pornit de la un fost salvator minier, acum pensionar, idee pe care oficialii INSEMEX Petroșani au îmbrățișat-o imediat și au pus-o în aplicare.

Carmen COSMAN – PREDA