Situația dezinfecției scărilor de bloc la Petroșani, comunicată pe zone de acțiune. Se folosește un biocid utilizat și în sălile de operație!

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a  decis să comunice, pe zone de acțiune, situația dezinfecției scărilor de bloc. La Petroșani se folosește un biocid performant, utilizat și pentru dezinfectarea instrumentarului medical.

Astfel, pe de o parte, în regim de transparență totală, oamenii știu exact unde s-a făcut dezinfecția și, în plus, află unde vor fi echipele a doua zi.

”Astăzi am realizat dezinfecția la scările de bloc de pe strada Venus, Saturn, Aviatorilor și Viitorului, iar mâine vom începe cu strada Independenței. Vă rugăm să permiteți accesul echipelor care efectuează dezinfecția în scările de bloc”, a comunicat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.  

 

La Petroșani, dezinfecția scărilor de bloc se face cu o soluție pe bază de Bionet AG, un biocid de clasă superioară. Acesta este și motivul pentru care unii locatari au suspectat că s-a folosit doar apă, pentru că acest biocid nu are mirosul specific clorului, dar este mai puternic și mai performant. Bionet AG este folosit în medicină, pentru dezinfectarea instrumentarului medical, chirurgical, stomatologic si de diagnostic.

Carmen COSMAN – PREDA