Medic ATI de la Spitalul de Urgență Petroșani, detașat la Deva

Un medic de la Spitalul  de Urgență Petroșani a fost transferat, începând de astăzi, la Spitalul Județean de Urgență Deva, printr-un ordin al prefectului de Hunedoara, Vasilică Potecă, cel care este și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Este vorba despre medicul ATI-ist Georgiana Dimulescu, care va rămâne la SJU Deva pe perioada stării de urgență, potrivit ordinului prefectului de Hunedoara, Vasilică Potecă.

De asemenea, la Deva mai sunt detașate patru cadre medicale de la Timişoara şi Craiova. Potivit Prefecturii Hunedoara, ”cei patru medici se vor afla în Deva pentru a coordona, pentru a oferi sprijin şi pentru a asigura implementarea planului de măsuri stabilit în județ, având în vedere situația înregistrată la această dată”.

La începutul acestei săptămâni, Spitalul Județean de Urgență Deva a intrat în carantină, după ce mai multe cadre medicale și pacienți au fost testați pozitiv la Covid – 19.

Declarat spital Covid – 19, joi, unitatea medicală a ieșit din carantină, în sensul că primește în continuare pacienți conformați pozitiv la noul coronavirus. Anunțul ieșirii din carantină a veit după ce planul de reorganizare propus de conducerea unității medicale și înaintat către Ministerul Sănătății de către Direcția de Sănătate Publică Hunedoara a fost aprobat.

Carmen COSMAN – PREDA