Din 23 martie așteaptă rezultatele la testul 2! Cadre medicale de la Vulcan vin la lucru cu triaj la intrarea în tură!

Sunt puține cadre medicale nu doar în Valea Jiului, ci în întreaga Românie, iar o parte dintre acestea sunt nevoite să stea în izolare, după ce au intrat în contact cu un pacient confirmat pozitiv la infecție. Nici măcar pentru aceștia testarea nu se face în regim de urgență, deși probabil ar fi necesară o astfel de măsură. Au un rezultat negativ la un prim test, au depășit cele 14 zile de autoizolare, dar încă mai așteaptă după rezultatul testului cu numărul doi. O situație ce pare trasă la indigo după cea de la Spitalul Petroașani, care se repetă cum la Spitalul Municipal Vulcan!

Sunt cadre medicale de la Compartimentul de Primiri Urgențe și Paliative, din cadrul Spitalului Municipal Vulcan, care au dorit să se întoarcă la lucru, dar nu aveau rezultatele celui de-al doilea test pentru infecția cu Covid – 19, după un prim rezultat negativ. Cadre medicale care au intrat în contact cu o pacientă confirmată pozitiv.

Ieri au primit o adresă de la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara în care li se spune că ”la momentul actual, rezultatele probei nr.2 recoltate la o parte din personalul medico – sanitar nu au fost primite de la laboratorul care a preluat probele. Ținând cont că rezultatul primului test a  fost negativ, iar perioada de autoizolare a depășit 14 zile, reintegrarea personalului medico-sanitar se poate realiza cu respectarea următoarelor măsuri: triaj zilnic la intrarea în tură a personalului medico – sanitar în ceea ce privește starea de sănătate; pentru prevenirea transmiterii infecției Covid – 19 în rândul personalului medico – sanitar, activitatea se va desfășura cu respectarea reglementărilor cu privire la echipamentele individuale de protecție din OMS 533 din 29.03.2020”.

De precizat că, tot prin ordin al Ministrului Sănătății, Spitalul Municipal Vulcan a fost transformat în această perioadă în spital de suport pentru Covid – 19.

Ieri, după ce au primit această adresă oficială, cadrele medicale au ieșit din izolare, pe propria răspundere, pentru a ajuta pacienții!

Iar mesajul acestora face referire la necesitatea echipamentelor de protecție, astfel încât să nu se transforme, la rândul lor, în vectori de transmitere a virusului!

Carmen COSMAN – PREDA