Drum comunal preluat în administrare de Consiliul Județean Hunedoara

Consiliul Județean Hunedoara a aprobat proiectul de preluare în administrare a DC 8 în vederea realizării unor lucrări de modernizare și reabilitare

Este vorba despre preluarea sectorului de drum comunal (DC) 8 cuprins între localitățile Ribița și Crișan, respectiv km 0+000 și 6+100, aflat în proprietatea publică a comunei Ribița.
Această cale de acces aflată într-o stare avansată de degradare fiind deosebit de importantă pentru localnici, dar și pentru vizitatorii Mănăstirii Crișan.
După ce Consiliul Local Ribița își va da acordul în privința solicitării, spun reprezentanții CJ Hunedoara, va fi încheiat contractul de administrare – cadru, urmând ca administrația județeană să continue demersurile pentru demararea lucrărilor.

De asemenea, CJ Huneodara a aprobat documentația tehnico-economică (faza DALI) pentru modernizarea drumului județean (DJ) 668 A Streisângerogiu – Chitid – Boșorod – Luncani – Târsa – Costești, km 12+410 – 15+410.
Potrivit documentației, valoarea totală a investiției se ridică la 8.037.942,62 fără TVA, durata de realizare fiind de 6 luni.

Documentația poate fi consultată pe site-ul www.cjhunedoara.ro.

Carmen COSMAN – PREDA