Încep lucrările de reabilitare la Cinematograful Cultural din Lupeni

După reabilitarea Palatului Cultural Minerul, care dintr-o ruină a devenit o adevărată bijuterie aritecturală a județului, readucerea Cinematografului Cultural din Lupeni în circuitul cultural este un proiect de mare încărcătură sufletească pentru lupeneni,  pe lângă valoarea culturală acesta va aduce și un plus de imagine zonei, spun oficialii Primăriei Lupeni.

Finanțarea proiectului investițional este asigurată de Compania Națională de Investiții.

Primarul Lupeniului, Lucian Resmeriță: Reabilitarea Cinematografului Cultural este un proiect de suflet pentru mine și sunt convins că și pentru toți cei care locuiesc in municipiul Lupeni. Cultura și educația vor fi mereu pe primul loc pentru mine. Reabilitarea și modernizarea acestui edificiu va aduce un mare plus pentru cetățenii din municipiul Lupeni, atât cultural dar și arhitectural, întrucât, prin aspectul modern pe care il va avea, va aduce și un plus de imagine zonei. Începând de astăzi am demarat lucrările de reabilitare și modernizare”. 

Valoarea proiectului se cifrează la aproximativ 6.900.000 lei. Lucian Resmeriță a  precizat că, după ce va fi depășită această perioadă grea pentru toată lumea, va continua  proiectul ”Lupeni, capitală culturală a județului”, astfel că numeroasele evenimente culturale ce se desfășoară la Palatul Cultural Minerul vor fi completate cu cele de la Cinemtograful Cultural.