Din teatrele de operații militare, în lupta cu virusul la Spitalul din Deva

Trei veterani ai teatrelor de operații, ofițeri cu o bogată experiență, sunt cei care au preluat managementul medical și operațional al Spitalului Județean Deva, începând de azi.

Trei medici militari, care au fost pe front, în Afganistan sau în Balcani, sunt acum la Deva pentru a restabili situația medicală de la Spitalul Județean de Urgență. Unitatea medicală din Deva este cea de a doua la nivel national, după Suceava, unde conducerea este asigurată de medici militari, asta după ce o conducere civilă a fost demisă, iar o alta și-a dat demisia după doar câteva zile.

Ministerul Apărării Naționale a dat publicității detalii despre activitatea celor trei:

Locotenent colonelul Vlase Constantin Marinel medic specialist boli infecțioase, director medical la Spitalul Militar de Urgență ,,Dr. Aristide Serfioti” Galați, cu două misiuni în teatrele de operații, în Afganistan, va asigura funcția de manager la Spitalul Județean Deva.

Alături de el, maiorul medic Țambrea Bogdan Ion, instructor superior – catedra de pregătire medico-militară din Secția de Pregătire medico-militară Târgu-Mureș, din cadrul Institutului Medico-Militar, cu experiență dobândită în misiuni în teatrele de operații din Balcani, va asigura funcția de director medical.

Locotenent colonelul Ciopei Ioan Cătălin, din structura de asigurare logistică a Spitalului Militar de Urgență ,,Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, de asemenea cu experiență în teatrul de operații în Afganistan, va asigura coordonarea serviciului administrativ.