Au strigat de pe bloc că le e foame și au amenințat că se aruncă. Polițiștii le-au dat ”la schimb” dosare penale

Foto: Facebook

Doi bărbați din Vulcan au făcut un scandal cât casa într-un cartier. S-au urcat  pe un bloc, s-au tăiat pe brațe și pe burtă și au amenințat că se aruncă în gol. Spuneau că le este foame și nu le-a adus nimeni de mâncare. Polițiștii au aplanat scandalul și i-au amendat pe cei doi, pele numele cărora au fost întocmite și dosare penale. Administrația publică locală din Vulcan spune că cei doi nu au cerut până acum sprijin.

Cei doi indivizi din municipiul Vulcan, in vârstă de 49 si 38 de ani au fost coborâți de forțele de ordine de pe imobilul pe care au urcat ca să protesteze. Cereau alimente de la Primărie.
”Aceștia au fost conduși la sediul Poliției și urmează a fi sancționați contravențional atât în baza Legii 61 din 1991, pentru tulburarea linistii publice, cât și pentru încălcarea reglementărilor privind circulația in afara locuinței, prevăzute prin ordonanțe militare. Ulterior, vor fi conduși la o unitate medicală pentru un consult psihiatric (cu privire la tentativa de suicid). Împreună cu reprezentanții Parchetului s-a decis întocmirea unor dosare penale pe numele celor doi, pentru tulburarea ordinii si liniștii publice”,a  declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Forele de ordine sunt cu ochii și pe cei care au asistat la spectacolul celor doi bărbați.
”Prioritara a fost evitarea posibilității sinuciderii celor doi. Vor fi sancționați si cei care nu respectă ordonantele militare in privința deplasării in afara locuinței”, a mai spus sursa citată anterior.
Carmen COSMAN – PREDA