Incendiu la deponeul de deșeuri nemenajere de la Golgota. După ore de luptă cu flăcările, focarele au fost stinse

Materialele depozitate în zona deponeului pentru deșeuri nemenajere de la Golgota s-au aprins și ore în șir reprezentanții municipalității de la Petroșani, care administrează deponeul, au muncit la stingerea focului. Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, s-a autosesizat când a văzut fumul dens și a decis intervenția de urgență cu echipele de la DADPP și de la societatea care se ocupă de curățenia stradală.

Persoane necunoscute au dat foc unor deșeuri din cauciuc și vegetație uscată, spune primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, care s-a autosesizat când a văzut fumul dens și a decis intervenția de urgență cu echipele de la DADPP și de la societatea care se ocupă de curățenia stradală. Iacob – Ridzi a stat acolo până când incendiul a fost lichidat.

”În zona deponeului pentru deșeuri nemenajere de la Golgota am avut de a face cu un incident neplăcut cauzat de iresponsabilitatea unor persoane necunoscute ce au dat foc unor deșeuri din cauciuc și vegetație uscată. După mai bine de 5 ore de luptă cu focul și fumul am reușit să înlăturăm pericolul și să stingem focarele de incendiu. Le mulțumesc tuturor celor care astăzi, deși este duminică, au fost alături de mine în această intervenție”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Acțiunea a fost mult îngreunată de vântul care bătea cu putere și care a întreținut focul, în timp ce echipele de intervenție încercau să acopere focarele de incendiu cu pământ. Nu este pentru prima data când deponeul de la Golgota este cuprins de flăcări,  din cauza celor care vin aici și ard cauciucuri sau cabluri. În plus, diverse persoane aruncă aici, la rândul lor, deșeuri de care nu mai au nevoie, astfel că municipalitatea din Petroșani este decisă să blocheze drumul pentru a împiedica astfel de acțiuni neconforme.

Carmen COSMAN – PREDA

Publicată de Tiberiu Iacob-Ridzi pe Duminică, 10 mai 2020