Complexul sportiv de la Stadionul Jiul a intrat în licitație

A demarat licitația pentru construirea complexului sportiv din incinta bazei sportive Jiul Petroșani, finanțat prin Compania Națională de Investiții. În același timp, Ministerul Dezvoltării a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Sala de sport de la Școala I.G. Duca.

Anunțul a fost făcut astăzi de primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

”Compania Națională de Investiții a demarat licitația pentru construirea Complexului Sportiv de la stadionul Jiul Petroșani. Asta înseamnă în circa trei luni vor începe lucrările. De asemenea, am fost înștiințați că s-au aprobat de catre Ministerul Dezvoltării indicatorii tehnico-economici pentru Sala de sport de la Școala I.G. Duca”, a precizat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Încă de anul trecut, Compania Națională de Investiții și-a arătat disponibilitatea financiară de a finanța un proiect investițional la clubul Jiul Petroșani, mai precis într-un teren ce va fi amenajat cu gazon sintetic, pretabil fotbalului, dar și vestiare pentru jucători.  Primarul Petroșaniului a precizat încă de la acea dată că va fi amenajat terenul cu zgură,  pe care acum se fac antrenamente la fotbal.

Complexul Sportiv „Jiul Petroșani” a fost inaugurat în 1982, la data de 1 august, având un stadion de 20.000 de locuri pe scaune și o pistă olimpică de atletism.

Carmen COSMAN – PREDA