Nu ești ”disciplinat”, ți se taie din venituri. Practica din Consiliul Județean Hunedoara!

Întâi un spor, apoi încă unul… Poate te sensibilizezi și te ”aliniezi”. Apoi niște amenințări mai voalate sau mai directe, niște umilințe și ultima dată, dacă tot mai miști în front, ești pus pe liber sau retrogradat. Aceasta ar fi practica din Consiliul Județean Hunedoara, de la fruntea lui, acolo unde s-a dovedit că că oamenii care au alte puncte de vedere, indiferent că sunt bazate pe lege!, nu sunt pe placul mai marilor vremii.

Sunt surse din interior care vorbesc despre modul de lucru al conducerii Consiliului Județean Hunedoara, pe alocuri dictatorial, după cum s-a demonstrat chiar și în spațiul public, prin înregistrările care au ieșit la lumină. Dar sunt în același timp și documente publice care converg spre ceea ce v-am expus anterior. Practici pentru ”alinierea” nu a planetelor, ci a propriilor angajați. Chiar și a celor cu opinii sau mai ales a acelora!

Să luăm, absolut aleatoriu, situatia drepturilor salariale ale aparatului propriu al CJ Hunedoara. Cea din septembrie 2019, că tot a stat atât de mult publică în așteptarea celei din martie încât oricine a avut timp să o studieze pe toate părțile. Un director executiv și un șef serviciu fără sporuri! Întâmpător sau nu, conform inormațiilor noastre, cei doi sunt Carmen Guran, fostul șef al Direcției tehnice investiții din CJ Hunedoara, respectiv Dana Groza, șefa Serviciului Administrare Drumuri Județene. Sunt surse din interior care au explicat că, cel puțin în cazul fostului director, șefii din administrația publică au tăiat pe rând tot ce se putea, inclusiv sporul de vechime, aliniind-o astfel la bază cu celelalte două directoare tinere din CJ Hunedoara.

În cazul lui Carmen Guran s-a ajuns până acolo încât șefii Consiliului Județean Hunedoara au desființat până și direcția pe care o conducea, respectiv Direcția tehnică investiții, și, în același timp, postul. Pe motiv de reorganizare. Fostul director a explicat în instanță că adoptarea noii organigrame a Consiliului Județean Hunedoara avea ca scop chiar desființarea postului său, ocupat de altfel prin concurs!

Dana Groza, în schimb, este cea care, la finele lunii aprilie a fost schimbată din funcție și trecută definitiv pe un post de consilier (că pe o treaptă mai jos de atât chiar nu se putea, legal vorbind),  prin decizie a președintelui Consiliului Județean Hunedoara. Este angajata la care administratorul public Costel Avram striga: ”Ieși afară din biroul meu!”, când aceasta încerca să îi explice că nu era legal ceea ce era pusă să facă.

Dar, pe lângă documentele publice legate de situația drepturilor salariale, un alt indicator foarte bun în acest sens îl reprezintă declarațiile de avere ale persoanelor, de asemenea acte cu caracter public. Și sumele sunt mai mici raportate de la un an la altul. Cam de când angajatul devine incomod…

Sunt două exemple. La îndemână. Două exemple care au devenit publice. Dar sunt oare singurele?

Povestea celor două angajate, Carmen Guran și Dana Groza, o regăsiți în articolele atașate.

Consiliul Județean Hunedoara este condus la această dată de PSD prin Mircea Bobora – președinte, Daniel Andronache și Sorin Adrian Vasilescu – vicepreședinți, respectiv Costel Avram – administrator public. Cu precizarea că ambilor vicepreședinți le-au fost retrase toate atribuțiile pe aparatul propriu, iar pentru această situație Vasilescu a arătat cu degetul direct administratorul public al județului, Costel Avram, ajuns în această funcție în luna august 2018, după ce a fost singurul participant la concursul organizat de CJ Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA

Șefii din CJ Hunedoara au mai scăpat de un incomod. E angajata la care Avram striga: ”Ieși afară din biroul meu!”

 

Carmen Guran – fost director al Direcției tehnice, se judecă în apel pentru desființarea postului său din organigrama Consiliului Județean Hunedoara