STARE DE ALERTĂ – mai multă libertate la pachet cu mai multă responsabilizare

Dragi hunedoreni, am dovedit, pe parcursul stării de urgență, că avem soluții să ne putem lupta cu Covid. Solidaritatea și disciplina de a respecta măsurile luate de guvern pe baza opiniilor experților, au dat roade! România este dată de către Organizația Mondială a sănătății ca exemplu de bună practică în pandemie. Mai mult decât atât, acum suntem mai pregătiți decât eram în luna martie. Cele două luni în care am reușit să temporizăm contaminările, au permis sistemului sanitar, întreprinderilor, instituțiilor și, nu în ultimul rând, populației, să se adapteze la criza sanitară. Cercetarea medicală a avansat, astfel încât suntem mult mai bine pregătiți și în privința schemelor de tratament aplicate pacienților infectați.

Dar Covid n-a murit! Nici n-a plecat. El bântuie printre noi și așteaptă ocazia să se manifeste în forță. Iar noi trebuie să trăim, să muncim, să fim vii din punct de vedere social, căci la ce-i bună o viață petrecută în izolare?!

Schimbând starea de urgență în stare de alertă, cu relaxarea aferentă a măsurilor de restrângere a libertății, s-a transferat, dinspre autorități în zona responsabilității cetățenilor, o parte din grija pentru propria sănătate, pentru sănătatea celor dragi, și a tuturor semenilor.

Cu cât este mai mare libertatea acordată, cu atât este mai mare responsabilizarea socială!

Soluțiile biruinței asupra Covid sunt în mâinile noastre, iar ele constă în RESPECTAREA  RECOMANDĂRILOR AUTORITĂȚILOR, mai ales că avem deja experiența unei bune gestionări a crizei sanitare, în starea de urgență.

Așadar, să avem încredere, să fim solidari, să trăim și să fim sănătoși!

Eleonora-Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara