Încă un angajament al Consiliului Județean Hunedoara a fost abandonat ! Acum un an se arătau interesați de repararea drumului distrus de mașinile cu gunoi care merg spre stația de transfer a deșeurilor, proprietate a CJ Hunedoara. Acum îi doare în cot!

  • ”Există posibilitatea ca acest drum să fie preluat de Consiliul Judetean, să îl facem, fiindcă acolo nu circulă doar masinile ce deservesc UAT Petroșani, ci toate mașinile ce deservesc Valea Jiului. Este un drum de interes județean și ar fi potrivit să îl preluăm, să îl facem și să îl dăm înapoi municipalității”.
  • ”Administrarea drumurilor județene se asigură de către consiliile județene, iar a drumurilor de interes local de către consiliile locale de pe raza administrativ – teritorială a acestora. Fac excepție sectoarele de drumuri județene situate în intravilanul localităților urbane, care vor fi în administrarea  consiliilor locale respective. Menționăm că străzile care fac obiectul solicitării fac parte din categoria drumurilor de interes local și din inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al municipiului Petroșani”.

Vi se pare că cele două declarații, date la diferență de un an, se bat cap în cap? Nu, nu vi se pare, așa și este! Primul citat este declarația administratorului public al Consiliului Județean Hunedoara, Costel Avram, de acum un an. Cel de-al doilea este răspunsul președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, la solicitarea oficială a Consiliului Local Petroșani privind repararea unor drumuri distruse de  entități aflate în directa subordine a CJ Hunedoara.

Este vorba despre drumul spre Maleia, distrus de lucrările de introducere a canalizării, proiect al cărui beneficiar este Consiliul Județean, prin Apa Serv, dar și de Strada Lunca – Cuza Vodă din Colonie, drum distrus atât de lucrările de introducere a canalizării, dar, mai ales, de mașinile cu gunoi care merg spre stația de transfer proprietate a CJ Hunedoara!

Primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, precum și CL Petroșani au  fost de acord, în urmă cu 6 ani, să dea acel teren Consiliului Județean Hunedoara pentru investiția din fonduri europene care cuprindea și această stație de transfer, pentru că altfel s-ar fi făcut undeva la Simeria și reprezenta o altă cheltuială în plus pentru locuitorii din Valea Jiului. Așa că, la fel de normal este ca acum Consiliul Județean să se asocieze cu municipalitatea din Petroșani, așa cum a făcut cu tot felul de comune, și să repare acest drum. La fel și drumul spre Maleia. Discuții au fost, iar Consiliul Local Petroșani a votat încă din luna aprilie asocierea cu Consiliul Județean pentru reabilitarea celor două drumuri, ceea ce reprezintă nu doar o normalitate, ci până la urmă o obligație a administrației publice județene, fie și prin entitățile din subordine. Dar, la fel ca și în alte cazuri, și de această data CJ Hunedoara dă în spate când vine vorba despre OBLIGAȚII.

Dulcea ”pasăre” a uitării!

Iată ce declara în urmă cu an administratorul public al județului, Costel Avram, când municipalitatea din Petroșani făcea demersuri pentru reabilitarea acestui drum: ”Există posibilitatea ca acest drum să fie preluat de Consiliul Judetean, să îl facem, fiindcă acolo nu circulă doar masinile ce deservesc UAT Petroșani, ci toate mașinile ce deservesc Valea Jiului. Este un drum de interes județean și ar fi potrivit să îl preluăm, să îl facem și să îl dăm înapoi municipalității”.

De atunci nu s-a întâmplat NIMIC, deși au mai fost și alte adrese oficiale trimise de Primăria Petroșani către CJ Hunedoara.

Recent a venit și răspunsul la solicitarea CL Petroșani, răspuns prin care Consiliul Județean Hunedoara se spală pe mâini. Așa cum a  făcut și altă dată.

”Administrarea drumurilor județene se asigură de către consiliile județene, iar a drumurilor de interes local de către consiliile locale de pe raza administrativ – teritorială a acestora. Fac excepție sectoarele de drumuri județene situate în intravilanul localităților urbane care vor fi în administrarea  consiliilor locale respective. Menționăm că străzile care fac obiectul solicitării fac parte din categoria drumurilor de interes local și din inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al municipiului Petroșani”, este răspunsul venit de la CJ Hunedoara și care poartă semnătura președintelui Mircea Flaviu Bobora.

Până la urmă nimic surprizător. Nu este prima data când se întâmpă acest lucru. Și cu siguranță nu va fi nici ultimul angajament abandonat!

Carmen COSMAN – PREDA

 

Consiliul Județean a ”uitat” că a promis bani pentru centura Petroșaniului