Spitalul Municipal Lupeni a depus cererea pentru decontarea cheltuielilor echipamentelor medicale din fonduri europene

Foto: Cronica Vaii Jiului
Spitalul Municipal Lupeni și Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni sunt primele spitale care au depus cereri pentru decontarea cheltuielilor echipamentelor medicale din fonduri europene, spune edilul lupenean,  Lucian Resmeriță.
Astfel, comunicatul de presă al Ministerului Fondurilor Europene precizează faptul că primele spitale care au depus cereri pentru decontarea cheltuielilor echipamentelor medicale din fonduri europene după apelul lansat vineri, 15 mai sunt Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni și Spitalul Municipiului Lupeni.

De fapt, primarul Lucian Resmeriță a precizat nu o dată că, alături de educație, sănătatea cetățenilor municipiului Lupeni  este o prioritate pentru el, iar de-a lungul timpului administrația locală lupeneană a realizat importante investiții in Spitalul Municipal Lupeni, concretizate în echipamente medicale moderne pentru tratarea sănătății cetățenilor.

După declararea unității medicale din Lupeni drept spital suport COVID-19, au fost alocati 3.000.000 lei pentru  achiziționarea unei aparaturi performante necesare dotării Sectiei ATI a spitalului, pentru tratarea cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale  precum și al pacientilor în lupta împotriva pandemiei cu virusul COVID-19, tratarea cazurilor de îmbolnăviri cu acest virus necesitând aparatură și echipamente performante, primarul Lucian Remeriță a depus vineri, 15 mai un proiect pentru atragerea unei finanțări din fonduri europene cu care va fi achiziționată aparatură medicală pentru dotarea secției A.T.I. a Spitalului Municipal Lupeni.

Primar Lucian Resmeriță: ”Am depus o cerere pentru obținerea unei finanțări prin Programul Operațional de Infrastructură Mare, pentru proiectul ” Extindere si dotare A.T.I. Spital Municipal Lupeni ( Spital suport pacienți COVID-19 pozitiv). Proiectul are o valoare de 16.471.000 lei, cu acesti bani vor fi achiziționate echipamente medicale performante pentru dotarea Secției A.T.I. a Spitalului Municipal Lupeni, echipamente necesare medicilor în lupta împotriva noului coronavirus. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, primele spitale care au depus cereri pentru decontarea cheltuielilor echipamentelor medicale din fonduri europene din apelul lansat vineri, 15 mai, sunt Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni și Spitalul Municipal Lupeni. Alte 23 schițe de proiect se află în curs de finalizare în aplicația informatică MySMIS. Cele 350 milioane euro alocate de Ministerul Fondurilor Europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) acoperă și echipamentele achiziționate începând cu 1 februarie.

Proiectele în cadrul apelului lansat vineri de Ministerul Fondurilor Europene pot fi depuse în sistemul informatic MySMIS 2014 până la data de 30 septembrie 2020, având sprijinul tehnic al echipei alocate de conducerea Ministerului Fondurilor Europene pentru a accelera procesul de aplicare la resursele financiare europene în cazul spitalelor care nu sunt familiarizate cu sistemul.