Măști de protecție gratuite acordate de Guvern pentru 2,3 milioane de oameni

Nu mai puțin de 2,3 milioane de persoane vor beneficia de măști de protecție gratuite acordate de Guvern. Este vorba despre categoriile defavorizate, a anunțat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ministrul a precizat că se acordă câte 50 de măşti de protecţie persoanelor din categoriile defavorizate, aferente unei perioade de două luni.

“Am adoptat astăzi în şedinţa de guvern o ordonanţă de urgenţă privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de Sănătate Publică, autorităţilor locale necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale. În acest sens s-au aprobat măşti de protecţie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”, a declarat Nelu Tătaru la finalul şedinţei de guvern.

Potrivit ministrului Sănătății, de aceste măști vor beneficia persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat cu modificările şi completările ulterioare; persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii 277/2010, privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată cu modificările şi completările ulterioare; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivel indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzută de OUG 6/2009, privind instituirea pensiei sociale minime garantate, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale, prevăzute de articolul 42 şi articolul 58 din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Bugetul Ministerului Sănătăţii va fi suplimentat cu 230 de milioane de lei pentru achiziţia acestor măşti de protecţie.