Putem circula fără declarație pe propria răspundere între localitățile Văii Jiului

Departamentul de Situații de Urgență a emis adresa prin care se consideră zonă metropolitană teritoriul administrativ al municipiilor, precum si o zonă de 30 de kilometri în jurul lor.

Astfel, în adresa semnată de secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Intern, dr. Raed Arafat, se precizează că sunt considerate ZONE METROPOLITANE următoarele:

  1. Teritoriul administrativ al capitalei României și al județului Ilfov;
  2. Teritoriul administrativ al municipiilor, precum și o zonă de 30 km ca perimetru în jurul acestor unități administrativ teritoriale, dar nu mai mult de limita județului

Anunțul a fost făcut și de primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, cel care, încă de la începutul acestei săptămâni, a demarat demersurile instituționale pentru declararea Văii Jiului drept zonă metropolitană.

”Departamentul de Situații de Urgență a emis adresa prin care se consideră “zonă metropolitană” teritoriul administrativ al municipiilor, precum si o zonă de 30 de km în jurul lor. Este primul rezultat pozitiv al demersului meu de a declara Valea Jiului zonă metropolitană. Următorul pas va fi promovarea Hotărârii de Consiliu Local in acest sens, în ședința ordinară din data de 28 mai 2020”, a precizat Tiberiu Iacob – Ridzi.

Așa cum spuneam anterior, în aceste zone metropolitane locuitorii nu au nevoie de declarații pe propria răspundere pentru a se deplasa dintr-o localitate în alta, pe o rază de 30 de km, dar nu este singurul avantaj. Bine administrate, zonele metropolitane pot ajunge rapid la competitivitate economică.

Tiberiu Iacob – Ridzi a trimis deja o adresă primarilor din Valea Jiului prin care le adresează invitația de a se asocia în vederea constituirii unei zone metropolitan a Văii Jiului și a luat legătura și cu Instituția Prefectului de Hunedoara.

La Petroșani, în ședința ordinară a Consiliului Local din data de 28 mai 2020 va fi promovată o hotărâre în acest sens.

Carmen COSMAN – PREDA