Urmărit internațional pentru omor, prins la Uricani

Un bărbat de 39 de ani, din Uricani, urmărit internațional pentru omor, a fost prins de polițiștii hunedoreni. Bărbatul ar fi împușcat un cetățean marocan și a rănit, cu aceeași armă de foc, un alt bărbat. Faptele s-au petrecut în localitatea Marbella, din Spania, spun polițiștii.

Potrivit IPJ Hunedoara, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în colaborare cu cei ai Poliției Orașului Uricani au depistat, în urma unei acțiuni, un bărbat de 39 de ani, din Uricani, față de care, în data de 21. 05. 2020, autoritățile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare.

”Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și tentativă de omor, fapte săvârșite în luna noiembrie 2019, în localitatea Marbella (Spania). Fapta de omor a fost comisă asupra unui bărbat (cetățean marocan), prin împușcare cu o armă de foc, iar fapta de tentativă de omor a fost comisă cu aceeași armă de foc prin împușcarea unui alt bărbat (tot marocan, căruia i-a fost pusă viața în pericol prin leziunile cauzate)”, au precizat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Acțiunea de ieri a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Hunedoara. Bărbatul a fost prezentat magistraților Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și ulterior Curții de Apel Alba Iulia, care a emis, pe numele său, mandat provizoriu de arestare preventivă pentru 15 zile, în vederea extrădării către autoritățile spaniole.

Era urmărit național și internațional din data 21.05.2020, faptele fiind înregistrate inițial de polițiștii spanioli cu autor necunoscut. A fost escortat și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Hunedoara.