CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva. Managerul interimar – fost candidat la Primăria Deva din partea PSD

Foto: Facebook

Managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Deva, numit astăzi de conducerea Consiliului Județean Hunedoara, este social – democratul Emil Stoica Mariș, de profesie medic și fost candidat la Primăria Deva. A pierdut alegerile, dar este consilier local la Deva, din partea PSD.

Consiliul Județean Hunedoara a anunțat luni schimbarea conducerii Spitalului Județean de Urgență Deva, având acum și dreptul legal. Practic, SJU s-a întors în administrarea CJ Hunedoara conform prevederii Hotărârii Parlamentului României pentru încuviințarea Stării de alertă și a măsurilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă. Potrivit actelor normative, pentru unitățile sanitare din subordine, autoritățile publice locale exercită atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul acestor unități. Iar conducerea PSD a Consiliului Județean Hunedoara nu a lăsat să-i scape printre degete această oportunitate.

”În acest context, luni, 25 mai 2020, președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara a semnat dispozițiile de eliberare din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență din Deva a doamnei dr. Bianca Glodean, respectiv din funcția de director medical a domnului dr. Marius Vasile Blendea. Pentru asigurarea unui management eficient al Spitalului Județean de Urgență din Deva, președintele CJ Hunedoara a semnat dispoziția de numire în funcția de manager interimar a domnului dr. Emil Stoica Mariș. Tot prin dispoziție a fost numit și directorul medical interimar, în persoana domnului dr. Lucian Ștefan Miron”, au anunțat reprezentanții CJ Hunedoara.

De profesie medic, Emil Stoica Mariș este membru PSD din 2012 și este fostul candidat al PSD la alegerile locale din 2016 pentru funcţia de primar al Devei. S-a remarcat atunci cu un mesaj cifrat: ”Dr. Stoica Mariş Emil – Vreau să fim 21.16”. Ulterior, după ce mesajul a fost întors pe toate părțile de deveni, reprezentanții PSD Hunedoara au explicat că, de fapt, explicația ar fi fost următoarea:  ”Aducem Deva în secolul 21. Câştigăm Primăria în 2016”. Emil Stoica Mariș s-a situat în 2016 doar pe locul 3 în preferințele electoratului din Deva cu 21,35% din totalul voturilor valabil exprimate.

Carmen COSMAN – PREDA