PSD a INVENTAT plângeri penale pentru a NU FINANȚA lucrările la domeniul schiabil din Parâng. A pus deliberat bețe în roate dezvoltării Petroșaniului! Toate plângerile s-au finalizat cu neînceperea urmăririi penale!

PSD, prin oamenii lui, a INVENTAT plângeri penale pentru a NU FINANȚA lucrările la domeniul schiabil din Parâng. A pus deliberat bețe în roate dezvoltării Petroșaniului! Toate plângerile s-au finalizat cu neînceperea urmăririi penale! La Petroșani, fostul lider al PSD,  Liviu Dragnea – condamnat penal, declara că finanțările pentru dezvoltarea domeniului schiabil din Parâng au fost stopate din cauza numărului mare de sesizări facute către Parchet ori DNA cu privire la modul de derulare a proiectelor. Era în 2014, când Dragnea doar îl mai substituia prin teritoriu pe liderul de atunci, Victor Ponta, până l-a ”substituit” de tot. ”Uita” însă Dragnea  un element important: plângerile porneau chiar de la PSD prin oamenii și apropiații partidului.

 

Despre închiderea dosarelor privind proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil am mai scris, la momentul fiecărei rezoluții date de procurori, dar și ulterior.  A apărut însă în spațiul public o declarație a administratorului public al județului Hunedoara, Costel Avram, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Petroșani:

”Mi-aduc aminte că domeniul schiabil există pe rol niște procese în care DNA acuză administrația și lucrurile din Parâng. Mai ales că știu că săptămâna trecută s-a redeschis dosarul cu ratrack-ul și nu mai știu ce. Dar sunt alte instituții ale legii care trebuie să vadă dacă cineva a greșit”, a spus textual, luni, la Mondo TV Costel Avram.

Remarcăm că Avram încurcă (nu cumva deliberat?!) cercetarea preliminară cu instanța de judecată – apropo, domnule Avram, procesul pe rol este în cazul domeniului schiabil din Straja, nu de la Petroșani, proiect de asemenea nefinanțat de colegii dvs. din PSD!

Și, pentru că vorbeam despre dovezi ale implicării PSD, să purcedem la treabă. Pe documente de data aceasta, nu pe povești de campanie! Același PSD care a mințit și a sărăcit deliberat Valea Jiului zeci de ani, cam de pe când Iliescu chema minerii la București, mizând pe onestitatea și simțul civic al bravilor truditori din subteran! De care apoi s-a dezis cu nonșalanță! Valea Jiului e zona pe care o vrea subjugată și sărăcită și pe care o vede doar ca pe un bazin electoral, de unde poate să primească voturi. Dar asta este doar o paranteză pe care o închid aici. Pentru moment.

Dosarul 103/ P/ 2011 – NUP!

Prima plângere a fost în 2011. Făcută de un cotidian local controlat la acea vreme de nimeni altul decât fostul prefect de Hunedoara, Aurelian Serafinceanu.  Vizați funcționari publici din Primăria Municipiului Petroșani și reprezentanți ai constructorului. Destinatar: DNA Serviciul Teritorial Alba Iulia.

Faptele reclamate făceau referire la favorizarea cu bună știință a firmei câștigătoare a contractului de lucrări pentru proiectul ”Dezvoltarea domeniului schiabil din Parâng”, dar și decontarea unor sume de bani pentru lucrări care în realitate nu erau executate. Fals intelectual, abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la abuz în serviciu sau fals în înscrisuri. Toate aceste aspecte le-au cercetat procurorii anticorupție. La finalul anchetei rezoluția a fost clară: neînveperea urmăririi, pentru că fapta nu există!

Dosar 673/P/2015 – Clasare!

”Denunțătorul” era de această dată Viorica Macavei, care avea o mai veche supărare politică pe primarul Tiberiu Iacob – Ridzi. Firesc, s-a apropiat de detractorii edilului din Petroșani. S-a înscris chiar și în PMP, partid care îl avea ca lider local pe fostul președinte al PSD Petroșani, Haralambie Vochițoiu, veșnicul opozant din urma (sau umbra?!) lui Iacob – Ridzi.

Destinatar: DNA București – Secția de Combatere a Corupției de data aceasta. Fapte reclamate: Abuz în serviciu, deturnare de fonduri, trafic de influență tot în legătură cu domeniul schiabil din Parâng,dar de la momentul proiectării. Vizat: primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Cauza a fost clasată la finalul cercetărilor, pentru că faptele nu există

Dosarul 562/P/2016 – Clasare!

Acuzațiile de abuz în serviciu și deturnare de fonduri au fost disjunse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. În 2018, procurorii hunedoreni au dispus clasarea cauzei sub ambele aspecte disjunse, tot pentru neexistența faptelor reclamate.

În schimb, Viorica Macavei s-a ales la rândul ei cu o plângere penală formulată de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. Încă se cercetează.

Dosarul ratrakul – Clasare!

Ultimul este un dosar care vizează achiziționarea unui utilaj de tip ratrak, în cadrul proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil din masivul Parâng. Același ratrak de care vorbește acum administratorul public – candidat PSD Costel Avram. Plângerea a fost formulată în 2014, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de Corpul de Control al Primului Ministru. Cine era la acea vreme Prim Ministru? Victor Ponta – PSD!

În actele de cercetare se arată că, acest obiectiv de invesiții – fix cel pentru care PSD a inventat motive și plângeri ca să nu mai aloce bani pentru finanțarea lui – presupunea și dotarea cu instalații și utilaje tehnologice de producere a zăpezii artificiale și alte obiective. Echipamentele au fost achiziționate, după ce o comisie a constatat existența tuturor utilajelor și echipamentelor. În cursul urmăririi penale, s-a mers și la constructor, unde nu au fost constatate nereguli, dar și în Parâng, unde s-a stabilit că ratrakul cumpărat există și este folosit conform destinației. Cauza în care s-au efectuat cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de fals intelectual, așa cum a fost înaintată de Corpul de Control al lui Ponta, a fost clasată pentru același motiv că faptele nu există!

La Petroșani sau mai bine spus în Parâng nu a mai ajuns niciun ban de la guvernele PSD care s-au succedat, iar motivul a  fost mereu același: sesizări și cercetări. Puținele investiții care s-au făcut în ultimii ani sunt din banii Primăriei Petroșani pentru că social – democrații au folosit mereu aceeași marotă, au INVENTAT plângeri și sesizări pentru a pune bețe în roate dezvoltării Petroșaniului. Singurul oraș PNL dintr-o Valea  Jiului enclavizată de PSD!

Carmen COSMAN – PREDA