Eroii, omagiați la Lupeni. Singurul veteran în viață, premiat de municipalitate

Tudor Gheorghe, ultimul veteran de război din Lupeni, dar și cele 11 văduve ale veteranilor de război din Lupeni au fost premiați astăzi de administrația publică locală cu ocazia Zilei Eroilor.

Chiar dacă suntem în stare de urgență, edilii din Lupeni au omagiat astăzi Ziua Eroilor, respectând regulile stabilite. Au fost depuse coroane de flori la Cimitirul Eroilor din localitate.

”Ziua de astăzi are o dublă semnificație, este Ziua Înălțării Domnului și Ziua Eroilor. Deși nu ne-am putut aduna la fel de mulți ca în alți ani să cinstim memoria eroilor noștri din cauza pandemiei de coronavirus, totuși nu am lăsat să treacă neobservat acest moment deosebit de important pentru noi. Într-un număr restrâns am depus coroane de flori la Cimitirul Eroilor din partea Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Lupeni și am adus un omagiu eroilor neamului care au scris file de istorie, în lupta pentru libertate. În această zi importantă, ne-am bucurat de cuvintele pline de înțelepciune al domnului Tudor Gheorge, singurul veteran de război în viață din municipiul Lupeni și am oferit premii în semn de respect din partea Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Lupeni, atât dânsului cât și celor 11 văduve ale veteranilor de război din localitatea noastră. Cinste și onoare memoriei Eroilor Neamului ! Eroii nu mor niciodată”, este mesajul primarului din Lupeni, Lucian Resmeriță.