Actorul Nicolae Vicol a câștigat definitiv procesul cu Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu”, după ce a fost dat afară!

Foto: Facebook Nicolae Vicol

Nicolae Vicol a câștigat definitiv procesul cu reprezentanții Teatrului ”I.D.Sîrbu” din Petroșani. Vicol trebuie să primească acum despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data încetării contractului individual de muncă şi până la reintegrarea efectivă

Pe fond, dosarul s-a judecat la Tribunalul Dolj, care, în luna noiembrie 2019 s-a pronunțat în această cauză și i-a dat câștig de cauză lui Nicolae Vicol, care la momentul concedierii era angajat ca și consultant artistic.

Admite contestaţia. Anulează decizia de concediere nr. 28/23.04.2019 emisă de intimată. Dispune reintegrarea contestatorului pe postul deţinut anterior emiterii deciziei . Obliga intimata la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data încetării contractului individual de muncă şi până la reintegrarea efectivă”, este decizia Tribunalului.

Sentința a fost atacată cu apel de reprezentanții teatrului, însă Curtea de Apel Craiova  le-a respins acțiunea.

”Respinge excepţiile privind lipsa obiectului apelului şi lipsa interesului în promovarea apelului. Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţie conform art. 402 Cod proc. Civ”, se arată în minuta sentinței pronunțate joi de Curtea de Apel Craiova.

În aceste condiții, Nicolae Vicol trebuie să primească despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data încetării contractului individual de muncă şi până la reintegrarea efectivă

Prin cererea înregistrată în instanță, Vicol a solicitat să se constate nulitatea absolută a deciziei nr 28/23.04.2019,  anularea deciziei nr 28/23.04.2019, iar în subsidiar, înlocuirea sancțiunii disciplinare aplicate de angajator cu o altă măsură de sancționare, repunerea părților în situația anterioară, reintegrarea acestuia pe postul de consultant artistic, precum și obligarea intimatului la plata unei despăgubiri egale cu drepturile salariale majorate și a tuturor drepturilor salariale, indexate și actualizate și cu celelalte drepturi ce i se cuvin până la reintegrarea efectivă în funcția deținută anterior concedierii.

Carmen COSMAN – PREDA