Investiție de 600.000 de lei ținută sub lacăt de Consiliul Județean Hunedoara. Inaugurat cu fast în decembrie, centrul de îngrijire a persoanelor cu dizabilități este tot închis!

O investiție de 600.000 de lei inaugurată cu fast de șefii Consiliului Județean Hunedoara în luna decembrie a anului trecut este și acum ținută sub lacăt. Este vorba despre Centrul de îngrijire și asistență destinat persoanelor cu dizabilități, de la Uricani.

Un centru destinat persoanelor cu dizabilități, cu circa 30 de locuri, la care panglica inaugurală a fost tăiată în data de 3 decembrie în prezența șefilor din Consiliul Județean Hunedoara – instituția care a băgat aproape 600.000 de lei în clădirea fostului spital, este și acum închis.

Anul trecut, cu bani de la CJ Hunedoara, s-au realizat o serie de lucrări de igienizare și reparații, precum și dotările necesare, astfel încât centrul să poată răspunde serviciilor de asistență pentru persoanele cu dizabilități aflate într-o situație de risc. În total, centrul a înghițit 587.094,07 lei.

”Totul este rezolvat pentru a fi deschis, avem toate autorizațiile necesare, am scos la concurs 9 posturi, ca să poată funcționa. Dacă alții închid spitale, noi deschidem centre pentru persoanele cu dizabilități”, spunea la acea dată Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.

După șase luni, însă, centrul este tot sub lacăt.

Președintele CJ Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, spune acum că nu s-a reușit angajarea întregului personal necesar și a  venit și starea de urgență & alertă peste ei. Instituită prin 16 martie, deci după mai bine de 3 luni de la inaugurarea centrului.

”Ianuarie – februarie s-au dat concursuri pentru ocuparea posturilor. Ele nu s-au ocupat toate. Unele penru că nu s-au prezentat pe anumite poziții, de exemplu psiholog, alții au făcut la concurs 30 de puncte în loc de 50, minim necesare. Dar oricum nu s-a angajat tot personalul pentru ca să putem avea programul de 24 de ore din 24. După aceea a venit pandemia și s-au suspendat concursurile. Legislativ, nu se pot face concursuri”, a explicat președintele CJ Huneodara, Mircea Falviu Bobora.

Bobora recunoaște că beneficiari ar fi, după deschiderea centrului, dar trebuie ca mai întâi să fie ocupate posturile din organigramă. Ceea ce până acum nu s-a întâmplat. Beneficiarii mai așteaptă. Reluarea concursurilor.

Consiliul Județean Hunedoara este condus de PSD prin Mircea Flaviu Bobora – Președinte, Costel Avram – administrator public, Daniel Andronache și Sorin Vasilescu – vicepreședinți.

Carmen COSMAN – PREDA

Centrul de Îngrijire și Asistență #Uricani

Centrul de Îngrijire și Asistență #UricaniDemersurile pentru înființarea unui nou serviciu de îngrijire și asistență destinat persoanelor adulte cu dizabilități în Valea Jiului au început încă din anul 2017, când #Consiliul #Județean #Hunedoara a preluat de la Primăria Uricani imobilul situat pe Aleea Progresului nr. 1. #Consiliul #Județean #Hunedoara a investit aproape 600 de mii de lei pentru finanțarea lucrărilor de igienizare și reparații, precum și pentru dotările necesare. Rezultatul? Un spațiu modern care oferă condiții și servicii de înaltă calitate persoanelor adulte cu dizabilități.CIA Uricani are o capacitate de 30 de locuri.#CJHunedoara #FapteNuVorbe

Publicată de Consiliul Judetean Hunedoara pe Marţi, 3 martie 2020