Au început lucrările pe drumul spre Voineasa

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a început, în regie proprie, lucrările pe DN 7A, care face legătura cu Voineasa. Din păcate, procesul civil dintre fostul proprietar al DN 7A (DRDP – Craiova) şi firma care ar fi trebuit să execute reabilitarea întregii porţiuni este încă în derulare și, din acest motiv, DRDP Timişoara, care administrează acum calea rutieră, poate efectua, în regie proprie, doar lucrări de întreţinere şi siguranţă.

Vasilică Potecă, prefectul judeţului Hunedoara, care a solicitat în urmă cu câteva luni începerea lucrărilor, a verificat şi analizat etapele execuţiei, împreună cu reprezentanţi ai constructorului, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara. Segmentul de drum pe care se execută aceste tipuri de lucrări are o lungime de 19 km.

Directorul D.R.D.P. Timişoara, Horaţiu Simion, care a fost astăzi în teren, a precizat că sunt prevăzute reparaţii asfaltice pe 13.400 mp. De asemenea, în anumite zone vor fi amplasaţi parapeţi de beton pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic.

De precizat că procesul civil dintre fostul proprietar al DN 7A (DRDP – Craiova) şi firma care ar fi trebuit să execute reabilitarea întregii porţiuni este încă în derulare. De aceea, Direcţia regională de la Timişoara, care administrează acum calea rutieră, poate efectua, în regie proprie, doar lucrări de întreţinere şi siguranţă.

Reprezentanţii constructorului spun că până la începerea sezonului rece, pe o mare parte din cei 19 kilometri, se va putea circula în condiţii cu mult mai bune decât cele actuale.

După ani de zile în care s-a mimat interesul, drumarii s-au mobilizat în sfârșit pentru DN7A!