Zona din jurul Monumentului Lupeni ‘29 se transformă

Monumentul Lupeni ‘29, dedicate luptei minerilor de pe aceste meleaguri, va fi pus în valoare prin ample lucrări derulate de Primăria Municipiului Lupeni.

Lucrările sunt în grafic, spune primarul Lupeniului, Lucian Resmeriță, și vor fi finalizate în cel mai scurt timp.

”Lucrările de reabilitare a zonei de la ” MONUMENTUL LUPENI’ 29 ” precum și lucrările de asfaltare a porțiunii de trotuar de la Spitalul Municipal Lupeni până la monument se desfășoară conform graficului și vor fi finalizate în cel mai scurt timp.

Monumentul Lupeni ’29 este amplasat pe B-dul T. Vladimirescu, în apropierea Spitalului Municipal din  Lupeni. Este   un obiectiv deosebit de important prin semnificatia si amplasarea lui, face parte din colectia marelui sculptor Ion Irimescu, fiind o adevarata capodopera in aer liber. Însă acesta nu a fost întretinut si nici reconditionat de la instalarea lui in 1968. Este singura capodopera de o asemenea valoarea din municipiul Lupeni, iar prin investitia propusa intregul ansamblu ar reintra in atentia cetatenilor si nu numai, imbunatatind imaginea arhitecturala a orasului si petrecerea timpului liber, amintind in acelasi timp momentul istoric petrecut in august 1929.

”Monumentul face parte din colectia marelui sculptor Ion Irimescu, fiind o adevarata capodopera in aer liber.  Întrucât trebuie să ținem la istoria noastră,  la zonele noastre istorice și având în vedere că acest acest monument nu a fost recondiționat de la instalare, zona in care este amplasat nu a fost reabilitată din aceeași perioadă, este necesar să se execute o serie de lucrări care au ca scop refacerea si modernizarea ansambului monumental, incepand cu spatiile pavate prin repararea sau inlocuirea acestora, realizarea de drenaje in jurul monumentului, refacerea spatiilor verzi si plantarea de copaci ornamentali, amplasarea de mobilier urban, respectiv banci, cosuri de gunoi realizarea unui iluminat modern in zonă”, a precizat primarul Lucian Resmeriță:

Carmen COSMAN – PREDA