Cum își răsplătește financiar PSD Hunedoara ”susținuții”. Pe banii hunedorenilor!

  • Abia instalată de șefii CJ Hunedoara, conducerea Spitalului din Deva primește stimulente financiare lunare pentru tot anul!
  • Pentru cadrele medicale din prima linie a luptei cu Covid – 19 abia s-au găsit câțiva bănuți

 

Șefii PSD ai Consiliului Județean Huneodara dau dovadă de generozitate când vine vorba despre oamenii lor. Îi răsplătesc financiar din banii hunedorenilor. În același timp, cadrele medicale de la Spitalul Județenean Deva, cele din prima linie în lupta cu noul coronavirus SARS – Cov2, trebuie să se mulțumească cu firimiturile care rămân ”de la masa regilor”, în logica probabilă a actualei conduceri a CJ Hunedoara!

Un proiect întocmit de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, și aprobat în plenul Consiliului Județean unde PSD deține majoritatea, prevede acordarea de stimulente financiare LUNARE, în limita a două salarii minime brute pe țară, pentru managerul Spitalului Județean de Urgență Deva, Emil Stoica – Mariș, pentru directorul medical Miron Lucian Ștefan, precum și pentru directorul financiar contabil al unității medicale. Și, conform raportului de specialitate, semnat de președintele PSD al CJ Hunedoara, aceste stimulente fincniare, pentru conducerea SJU Deva, stimulentele se acordă ”în cursul anului 2020”.

Cel puțin interesant este că personalul medical care s-a aflat în prima linie și încă luptă cu acest virus, nu are parte de același tratament. Pentru ei, pentru acești oameni care au dus greul acestor zile, stimulentele sunt mult mai ”subțiri”, adică tot două salarii minime brute pe țară, dar O SINGURĂ DATĂ! Mai precis în luna iulie 2020 și atât.

De precizat că actuala conducere a SJU Deva, adică exact cea stimulată financiar cu generozitate de conducerea PSD a CJ Hunedoara, a  fost numită în funcție abia pe la finele lunii mai, după ieșirea din carantină a unității medicale și după încetarea stării de urgență, dar imediat după ce spitalul s-a întors în administrarea Consiliului Județean.

”Luni, 25 mai 2020, președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara a semnat dispozițiile de eliberare din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență din Deva a doamnei dr. Bianca Glodean, respectiv din funcția de director medical a domnului dr. Marius Vasile Blendea. Pentru asigurarea unui management eficient al Spitalului Județean de Urgență din Deva, președintele CJ Hunedoara a semnat dispoziția de numire în funcția de manager interimar a domnului dr. Emil Stoica Mariș. Tot prin dispoziție a fost numit și directorul medical interimar, în persoana domnului dr. Lucian Ștefan Miron”, au anunțat în data de 25 mai reprezentanții CJ Hunedoara.

De profesie medic, Emil Stoica Mariș este membru PSD din 2012 și este fostul candidat al PSD la alegerile locale din 2016 pentru funcţia de primar al Devei. Mariș s-a situat în 2016 doar pe locul 3 în preferințele electoratului din Deva cu 21,35% din totalul voturilor valabil exprimate.

Și Lucian Miron este tot medic. La Deva a venit de la Spitalul Municipal din Brad, unde a deţinut tot funcţia de director medical.

Carmen COSMAN – PREDA