Avem înregistrările! Săptămâni în șir s-ar fi încercat construirea poveștii care îl vizează pe responsabilul de la Apa Serv. Cu implicarea directă a consilierului județean Doinița Bălănesc

Foto: Hunedoara Plus

Consilierul județean Doinița Bălănesc, director al societății de interes local Edil Sal Prest Petrila, este implicată mai mult decât și-ar fi dorit vreodată în provestea încâlcită de la Petrila care îl vizează pe un responsabil din cadrul societății de apă din Valea Jiului, Apa Serv Valea Jiului SA, cel care a și sesizat poliția în acest caz. Iar înregistrările care au ajus în posesia noastră sunt stupefiante.

Conform înregistrărilor, consilierul PSD Doinița Bălănesc s-ar fi ținut săptămâni în șir după o angajată a societății de interes local condusă de ea, pe care a copleșit-o cu atenția sa, asta după ce s-a aflat că soțul femeii s-a angajat la Apa Serv. Nici nu era greu de aflat. Petrila este destul de mică, iar bărbatul putea fi văzut de oricine la lucru. Și așa a început povestea însăilată cu expresii de genul ”cum te descurci?”, ”soțul tău lucrează undeva?”, ”câți bani ai dat, că am auzit că se dau bani grei”, ”vezi că angajează oamenii doar pentru trei luni, pe urmă îi dă afară…” și alte variațiuni pe aceeași temă.

Asta după ce vreo 2 săptămâni chiar Doinița Bălănesc ar fi tot plimbat-o cu mașina sau a sunat-o pe angajata în cauză, după cum relata chiar femeia care a negat că ar fi dat vreun leu pentru angajarea soțului său.

Și, ca povestea să capete aspect de credibilitate, a fost invocat și un credit CAR luat de angajata de la Edil Sal Prest înainte ca soțul său se angajeze la Apa Serv, dar și faptul că, la fel ca și alți angajați ai societății de interes local, lua produse de la magazinul firmei pe care le plătea la salariu.

Și așa s-a creionat o poveste cum că responsabilul Apa Serv ar fi cerut bani pentru angajarea petrileanului, o sumă mai mare, pe care să o împartă cu șefii lui, fără de care angajarea nu s-ar fi putut produce!

Conform informațiilor noastre, cel vizat de această poveste ar fi fost contactat chiar de directorul Edil Sal Prest Petrila, Doinița Bălănesc, pentru a-i relata că angajata sa i s-ar fi plâns că i-ar fi dat bani bărbatului pentru a-și angaja soțul la Apa Serv. Iar bărbatul s-a dus direct la Poliția Petrila, unde a depus o plângere în care a povestit toate aceste aspecte.

Pe de altă parte, Doinița Bălănesc neagă toate acuzațiile care se leagă de numele său. A fost astăzi și la Poliția Petrila unde a dat declarație, pentru că numele său a fost menționat în acest caz, în sensul că ar avea cunoștință despre acest zvon care ar circula de ceva vreme. Directorul Edil Sal Prest Petrila a recunoscut că i-a spus responsabilului Apa Serv ce se discută, dar doar prin prisma faptului că se cunosc de mai multă vreme și au mai colaborat până acum. Bălănesc a subliniat că nu are nicio legătură cu această poveste încâlcită, cum am numit-o noi încă de la început.

Polițiștii hunedoreni au confirmat pentru Informația Văii Jiului existența sesizării și spun că se fac verificări în acest caz, urmând a se stabili dacă există sau nu aspecte de natură penală. Anchetă ale cărei rezultate sunt așteptate cu mare interes de multă lume.

Între timp, reprezentantul Apa Serv prins în mijlocul acestei povești cu accente grave ar fi fost schimbat din funcția deținută la acel moment, mai arată sursele noastre.

Carmen COSMAN – PREDA

 

 

Caz încâlcit cu posibile accente de abuz și intimidare soldat cu sesizarea poliției. În scandal apare și numele unui consilier județean