Senatorul Resmeriță – atac la Guvernul Orban pe tema alocațiilor

Senatorul PSD Cristian Resmeriță a  lansat un nou atac la adresa Guvernului Orban, pe tema alocațiilor pentru copii. Asta după ce premierul Ludovic Orban a anunțat luni că a decis să atace la Curtea Constituțională legea prin care au fost dublate alocațiile.

Este vorba de actul normativ adoptat de Parlament care a eliminat amânarea dublării alocațiilor până la 1 august. Premierul a precizat că își dorește creșterea alocațiilor, însă această majorare va fi făcută progresiv.

Senator Cristian Resmeriță: ”Mi se pare inadmisibil ceea ce face PNL-ul în acest moment cu referire la alocațiile copiilor. Sunt foarte multe familii de români care suferă pentru că PNL nu pune în aplicare această lege. Vă dau ca exemplu: o familie cu doi copii pierde lunar 300 de lei.  Guvernul PNL continuă să fie iresponsabil față de români! Îmi este rușine cu acest Guvern PNL!”

De precizat că Ludovic Orban a anunțat că legea votată în Parlament nu prevede sursele de finanțare și din acest motiv va fi atacată la CCR.

” Atacăm la CCR alocațiile pentru că nu sunt precizate sursele de finanțare. Nu au practic posibilitatea efectivă de punere în aplicare. Guvernul va face această sesizare”, a spus premierul Ludovic Orban.

Carmen COSMAN – PREDA