Adrian Nicolae David: ”Am reușit să îmi las amprenta într-un an de zile. Am sprijinit financiar toate cele 6 primării din Valea Jiului”

Un an de zile a fost președinte al Consiliului Județean Hunedoara, dar a reușit să își lase amprenta, spune Adrian Nicoale David, prim – vicepreședinte al PNL Hunedoara. A sprijinit financiar toate cele șase primării din Valea Jiului, indiferent de coloratura politică a primarilor și mai multe proiecte au fost implementate sau demarate pentru această zonă.

Adrian David, care este de aici, din Valea Jiului, este de părere că această zonă suferă pentru că administrațiile nu sunt finanțate corect, inclusiv de către Consiliul Județean Hunedoara. ”Eu cred într-o dezvoltare liniară a județului Hunedoara, nu în dezvoltarea unor vârfuri”, spune David, cel care și-a anunțat candidatura din partea PNL pentru președinția Consiliului Județean Hunedoara.

Adrian David a mai condus administrația publică județeană, dar numai pentru un an. În iunie 2015  a fost ales președinte interimar al administrației publice județene, având un mandat scurt, însă a reușit să implementeze mai multe proiecte pentru județul Hunedoara, în general, și pentru Valea Jiului și special.

”Am avut șansa să fiu un an președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Am demarat investiții importante și am sprijinit financiar toate cele șase primării din Valea Jiului. Am reușit să îmi las amprena într-un an de zile. Am alocat bani Petroșaniului pentru asfaltarea șoselei de centură (n.r. DN 66). Să ne aducem aminte cum arăta în 2014 – 2015… Și asta pentru că Guvernul sau Consiliul Județean nu au dat bani Primăriei Petroșani, care nu și-a permis de la bugetul local să asfalteze 10 km de drum național pe 4 benzi. Și acum mai este o bucată, de care nu s-a mai îngrijit nimeni de pe la județ. La Vulcan am alocat peste 1 milion de lei pentru asfaltarea unui drum care ducea la o groapă de gunoi. Am alocat acei bani pentru că toate deșeurile din Valea Jiului erau strânse acolo. Oare nu ar fi cazul ca același lucru să se întâmple acum și la Petroșani, pe strada Cuza Vodă (n.r. – drum distrus de mașinile cu gunoi care trec spre stația de sortare a Consiliului Județean și pe care conducerea de acum a CJ Hunedoara nu vrea acum să îl asfalteze)? La Lupeni și la Uricani am alocat sute de mii de lei din rectificări bugetare care să sprijine primarii să își construiască un buget pentru dezvoltare. La Aninoasa am asfaltat pentru prima dată după 40 de ani drumul județean 666D, de la Iscroni la Aninoasa. Jumătate l-a asfaltat Consiliul Județean, jumătate Primăria. La fel, la Petrila drumul județean care trece prin Jieț. Peste 70%, adică vreo 2 km din el, l-am reabilitat noi. Am avut discuții cu primarul orașului Uricani pentru punerea in funcțiune a acelui centru de asistență socială de pe raza orașului, proiect care a și fost luat și dus mai departe (n.r. de actuala conducere a CJ Hunedoara), dar am înțeles că din păcate nu funcționează și nu știu de ce. Am pornit investiția și am alocat bani pentru aducțiunea de canalizare din Straja. În ianuarie 2016 s-au alocat circa 3 milioane de lei. Am reproiectat drumul din Parâng și am alocat 6 milioane de lei pentru această investiție , ca să vedem că, după 4 ani, tot nu e gata acest drum. Licitația a fost vreo 3 ani… Cei 4 km de drum trebuiau să fie gata de 4 ani!”, a  precizat la MondoFM Adrian Nicolae David.

La jumătatea lunii ianuarie, Organizația Județeană PNL Hunedoara l-a desemnat drept candidat pentru șefia Consiliului Județean Hunedoara pe Adrian David, iar hotărârea Biroului Permanent Județean a fost consfințită de Biroul Politic Național al partidului. David vrea nu doar să continue ce a început ci, mai mult, spune acesta, să implementeze noi proiecte, inclusiv cu fonduri europene, pentru dezvoltarea județului și a Văii Jiului.

Carmen COSMAN -PREDA