Tiberiu Iacob – Ridzi: Costel Avram și conducerea PSD a Consiliului Județean nu vor să facă nimic pentru Petroșani și pentru locuitorii de aici. Acesta este motivul pentru care nu vor să asfalteze drumul pe care tot ei l-au distrus!

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, acuză conducerea PSD a Consiliului Județean Hunedoara și pe administratorul public al județului, Costel Avram că nu vor să facă nimic pentru Petroșani și pentru locuitorii de aici. Acesta este motivul pentru care nu vor să asfalteze drumul pe care tot ei l-au distrus, spune edilul, care îl acuză pe Avram că minte când spune că nu are cale legală. Precizăm că este vorba despre strada Cuza Vodă, distrusă de mașinile cu gunoi care vin din toată Valea Jiului spre stația de transfer din Colonie, proprietate a Consiliului Județean Hunedoara.

În urmă cu un an, oficialii CJ Hunedoara dădeau asigurări că drumul va fi reparat. Acum caută motive pentru a nu se ține, nu de promisiune, ci obligația legală care le revine, și asta în ciuda numeroaselor adrese trimise în acest sens de municipalitatea din Petroșani. Conducerea CJ Hunedoara invocă chiar și lipsa unei căi legale de asfaltare a drumului distrus de structurile din subordinea lor, deși în alte localități din județ nu au întâmpinat piedici de acest gen în situații absolut similare.

Am văzut o intervenție a domnului administrator Costel (n.r. Costel Avram – administratorul public al județului Hunedoara) la un post de televiziune prin care spunea că nu există cale legală sau dumnealui nu știe vreo cale legală prin care Consiliul Județean să repare drumul Cuza Vodă – Lunca – Cărbunelui, drum care duce către un obiectiv din proprietatea Consiliului Județean și anume stația de transfer a deșeurilor menajere. Repet, proprietatea Consiliului Județean Hunedoara. Domnul administrator minte cum respiră când spune că nu știe. Știe foarte bine. Dacă dumnealui spune că nu are soluție legală, îl întreb acum: care a fost soluția legală pentru a face sensul giratoriu de intersecția cu Petrila? Care a fost soluția legală prin care Consiliul Județean a făcut drumul spre groapa de gunoi de la Vulcan – strada Căprișoara? Care a fost soluția legală prin care Consiliul Județean a făcut DJ 666B Iscroni – Aninoasa? Și care este calea legală prin care Consiliul Județean face parcarea din Straja, de la Lupeni. Ca să nu mai vorbim de alte drumuri comunale pe care Consiliul Județean le-a făcut sau are în intenție să le repare în acest an. Eu îi spun că există cel puțin două căi legale prin care se pot face aceste lucruri. Unu: ori o rectificare bugetară în bugetul CJ și alocarea sumelor de bani către primăriile respective. A doua cale legală este aceea de a  lua în administrare de către Consiliul Județean acest drum și repararea lui, după care să îl redea autorității publice locale. Din acest motiv spun că minte când afirmă că nu știe care este calea legală. Știe foarte bine care este calea legală, dar dumnealui și conducerea PSD a Consiliului Județean nu vor să facă nimic pentru Petroșani și pentru petroșeneni. Acesta este motivul pentru care nu vor să asfalteze drumul pe care tot ei l-au distrus prin intervențiile făcute de Apa Serv și prin faptil că tot gunoiul menajer din Valea Jiului tranzitează acest drum”,a  declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi într-o conferință de presă.

În urmă cu aproximativ un an, chiar Costel Avram spunea că acel drum va fi reparat de Consiliul Județean Hunedoara: ”Există posibilitatea ca acest drum să fie preluat de Consiliul Judetean, să îl facem, fiindcă acolo nu circulă doar masinile ce deservesc UAT Petroșani, ci toate mașinile ce deservesc Valea Jiului. Este un drum de interes județean și ar fi potrivit să îl preluăm, să îl facem și să îl dăm înapoi municipalității”.

Acum, Avram spune că nu are calea legală pentru a asfalta acest drum distrus de mașinile de gunoi: ”E un lucru bun să putem face acest lucru, dar noi nu am găsit calea legală. A ridicat o problemă un consilier PNL, dar l-am rugat să vină cu partea legală pentru a face acest drum”.

De precizat că administrația publică din Petroșani a fost de acord, în urmă cu 6 ani, să dea acel teren Consiliului Județean Hunedoara pentru investiția din fonduri europene care cuprindea și această stație de transfer, pentru că altfel s-ar fi făcut undeva la Simeria și reprezenta o altă cheltuială în plus pentru locuitorii din Valea Jiului. Așa că, la fel de normal este ca acum Consiliul Județean să se asocieze cu municipalitatea din Petroșani, așa cum a făcut cu tot felul de comune, și să repare acest drum. Discuții au fost, iar Consiliul Local Petroșani a votat încă din luna aprilie asocierea cu Consiliul Județean pentru reabilitarea drumurilor, ceea ce, așa cum spuneam, reprezintă nu doar o normalitate, ci până la urmă o obligație a administrației publice județene, fie și prin entitățile din subordine!

Carmen COSMAN – PREDA