Circa 120 de beneficiari ai programului Bahtalo! și-au găsit un loc de muncă

Foto: Arhiva

Au beneficiat de cursuri de calificare și recalificare, iar acum s-au putut integra pe piața muncii. Vorbim despre 120 de beneficiari ai programului Bahtalo! derulat de Primăria Municipiului Lupeni.

De asemenea, pentru cel puțin 300 de copii acest program a însemnat o a doua șansă cel puțin din punct de vedere educațional, dar nu numai.

”Pe proiectul Bahtalo! avem în acest moment 120 de angajați. Asta înseamnă că proiectul și-a atins în proporție destul de mare obiectivul, care era să reușim să angajăm cât mai mulți oameni. Noi ne aflăm într-un procent destul de mare. De asemenea, aproximativ 300 – 350 de copii au beneficiat de ceea ce înseamnă masă caldă, de ceea ce înseamnă studii, de meditații, de pregătiri după programul de școală. Practic am încercat să îi integrăm și să înțeleagă că școala și munca sunt pe primul loc în viață și trebuie cu toții să avem a doua șansă pentru a putea să intrăm într-un circuit normal al vieții”, a  declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, cu o valoare totală de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezintă valoarea cofinanțării Uniunii Europene.

Proiectul a demarat la 25 ianuarie 2018 și se va finaliza în 24 ianuarie 2021. Obiectivul general este „Reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație aparținând minorității roma aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate, de care vor beneficia în total un număr de 960 de persoane”.

Carmen COSMAN – PREDA